Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" jauns dzinējs, Hamiltons un Botass apmainās ar šasijām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" jauns dzinējs, Hamiltons un Botass apmainās ar šasijām
Makss Verstapens. Foto: Red Bull

"Red Bull" un "AlphaTauri" komandas jau šajā nedēļas nogalē F1 pasaules čempionāta posmā Francijā izmantos pilnīgi jaunus jaudas agregātus, ko tiem sarūpējusi "Honda" rūpnīca. Tikmēr "Mercedes" vienībā Lūiss Hamiltons un Valteri Botass samainījušies ar šasijām.

Šobrīd "Honda" aizvada savu pēdējo sezonu "Formulā 1", taču vēlas to pabeigt maksimāli sekmīgi, līdz ar to izmanto visas iespējas attīstīt savas tehnoloģijas, pirms nākamgad šīs funkcijas pārņems pati "Red Bull" komanda. Ņemot vērā, ka Makss Verstapens ir sezonas kopvērtējuma vadībā, bet "Red Bull" ierindojas pirmajā pozīcijā Konstruktoru kausā, šobrīd ir īpaši svarīgi turpināt jaunu, labāku detaļu ieviešanu. Jaunais jaudas agregāts, kam dots nosaukums "Honda e:TECHNOLOGY", būšot jaudīgāks un tehniski izturīgāks.

Savukārt konkurējošajā "Mercedes" nometnē, kam aizvadītais posms Azerbaidžānā bija ļoti neveiksmīgs un nācās palikt bez punktiem, Lūiss Hamiltons un Valteri Botass samainījušies ar savām šasijām. Botasam Baku trasē tā arī neizdevās ielauzties cīņā par punktiem, kamēr Hamiltons dažus apļus pirms finiša, tobrīd sacenšoties par uzvaru, pieļāva rupju kļūdu un palika viens no pēdējiem. Botass gan atzīst, ka iemesls šai šasiju maiņai neesot viņa vājais sniegums Azerbaidžānas posmā.

"Tam par iemeslu bija citas mašīnas detaļas," skaidro Botass, kurš par šo tēmu ar komandu pēdējās nedēļās daudz diskutējis.

Kopvērtējumā pēc sešiem posmiem Verstapens ir piecus punktus priekšā Hamiltonam, kamēr uz trešo pozīciju, gan krietni atpaliekot, pacēlies "Red Bull" pilots Serhio Peress, kurš Baku guva pirmo uzvaru šosezon, bet vēl divus punktus atpaliek Lendo Noriss. Konstruktoru kausā "Red Bull" pašlaik 26 punktus priekšā "Mercedes" komandai, bet trešā ir "Ferrari", ar divu punktu pārsvaru pār "McLaren".

Francijas posms Pola Rikāra trasē sāksies jau šodien, kad plkst. 12:30 un 16:00 gaidāmas pirmās divas treniņbraucienu sesijas, sestdien plkst. 13:00 trešais treniņš, bet 16:00 - kvalifikācijas braucieni. Sacensību sākums svētdien plkst. 16:00.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!