Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komandā tiek investēti 210 miljoni eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komandā tiek investēti 210 miljoni eiro
Foto: McLaren Racing

Pēc tam, kad "McLaren" komandā ir investēti vairāk nekā 200 miljoni eiro, ir lielas cerības atkal atgriezties cīņā par uzvarām, uzskata Zaks Brauns.

"Covid-19" pandēmijas sākumā "McLaren Group" finansiālās problēmas nebija liels noslēpums. Tika atlaisti darbinieki, kā arī Bahreinas nacionālajā bankā paņemts 170 miljonu eiro aizdevums. Decembrī 15% no kompānijas tika pārdota ASV sporta investīciju uzņēmumam "MSP Sports Capital", un tiek lēsts, ka tādā veidā izdevies tikt pie aptuveni 210 miljoniem eiro. Plānots, ka līdz 2022. gada beigām MSP piederēs jau 33% no "McLaren Group".

"Esam ļoti patīkami satraukti," stāsta "McLaren" grupas vadītājs Zaks Brauns. "Pagājušais gads bija ārkārtīgi grūts visām komandām. Tagad, skatoties uz priekšu, mums ir visi nepieciešamie instrumenti, lai nākotnē mēs spētu būt ļoti spēcīgi."

Ņemot vērā, ka šogad spējā stājas tēriņu ierobežojumi, kas pašlaik noteikti 120 miljonu eiro apmērā, "McLaren" ir iespēja startēt ar maksimālo budžetu.

Lai gan aizkulisēs pat tika baumots par iespējamo "McLaren" komandas galu, Brauns stāsta, ka šobrīd tās nākotne ir nodrošināta, turklāt ar lielām cerībām uz vēl augstākiem sasniegumiem. Pērn pirmo reizi kopš 2012. gada komandai atkal izdevās iekļūt pirmajā trijniekā Konstruktoru kausā.

"Ne brīdi nebija šaubu, ka turpināsim startēt F1 čempionātā," tagad atklāj Brauns. "Tomēr, ņemot vērā mūsu bagātīgo vēsturi, bija pavisam skaidrs, ka īpašniekiem no sportisko rezultātu viedokļa ir tikai viens mērķis, un tas ir atgriešanās cīņā par pasaules čempionu titulu. "MSP Sports Capital" investīcijas devušas mums resursus, lai to piepildītu un sniegušas finansiālo neatkarību. Tagad varēsim izmantot tik lielus līdzekļus, cik vien ļaus noteikumi par F1 budžeta ierobežojumiem."

2021. gada sezonā "McLaren" turpinās pārstāvēt Lendo Noriss, savukārt no "Renault" komandas klāt nācis spēcīgais un pieredzējušais Daniels Rikjardo. Tikmēr pēc sešu gadu pārtraukuma, kad izmēģināta sadarbība ar "Honda" un "Renault", britu komanda atkal izmantos "Mercedes" dzinējus.

Pēdējās uzvaras "McLaren" izcīnīja izcīnīja 2012. gadā, bet Konstruktoru kausa kopvērtējumā triumfēja tālajā 1998. gadā. Pilotu ieskaitē pēdējo reizi uzvara sasniegta 2008. gadā, kad par čempionu pirmo reizi karjerā kļuva Lūiss Hamiltons.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2021-01-18 13:32, pirms 3 gadiem
McLaren ar Mercedes motoriem bija uzvarētspējīgs autiņš 15 gadus.
Piloti ir ok, komandas vadītājs ir pedantisks vācietis, vajadzētu būt pāris uzvarām šogad trasēs, kur ir vajadzīga jauda un neliels piespiedējspēks, piemēram, Monca.