Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Patiesībā Hamiltona pārsvars bija vēl lielāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Patiesībā Hamiltona pārsvars bija vēl lielāks"
Makss Verstapens. Foto: Red Bull

F1 pasaules čempionāta līderis Makss Verstapens atzīst, ka kvalifikācijā Silverstounas trasē patiesībā bijis vēl lēnāks par Lūisu Hamiltonu nekā parādīja rezultāti, taču "Red Bull" pilots prognozē, ka sacīkstēs, kad temps vairs nebūs tik ātrs, visam vajadzētu būt kārtībā.

Verstapens bija ātrākais piektdien notikušajos treniņbraucienos, bet kvalifikācijā pēdējās divās kārtās acīm redzami zaudēja "Mercedes" pilotam Hamiltonam. Holandietis sūdzējās par priekšējām riepām un to, ka formulu līkumos vajadzīgajā ātrumā ir grūti iegriezt.

"Nezinu, kas kvalifikācijā notika - nebiju gaidījis, ka mašīnai būs tik liela saķere," skaidro Verstapens. "Šķita, ka aizmugurējais antispārns darbojas pārāk daudz. Pēc sajūtām likās, ka trase pēkšņi kļuvusi ātrāka."

Verstapens atzīst, ka patiesībā bijis lēnāks par Hamiltonu nekā rāda rezultāti, kuros viņš zaudēja tikai 0.075 sekundes, jo konkurents pēdējā aplī pieļāva kļūdu, bet pirms tam bija vēl ātrāks nekā iepriekš.

"Ja paskatāmies uz teorētiskajiem sektoru laikiem, viņš bija vismaz divas sekundes desmitdaļas priekšā, tāpēc patiesībā bijām lēnāki nekā šīs septiņas sekundes simtdaļas," saka Verstapens. "Manai mašīnai līkumos bija slikta pagriežamība, bet šajā trasē līkumos šādu laiku iespējams atgūt. Nezinu, kāpēc tā bija, jāskatās, kas tam ir par iemeslu. Pieregulējām priekšējo antispārnu, lai tas darbotos efektīvāk, bet atšķirību nemanīju. Sacīkšu režīmā šie līkumi tiek izbraukti lēnāk, tāpēc domāju, ka tad problēmām nevajadzētu būt."

Valteri Botass vēlāk atzina, ka spēlējis palīga lomu, ļaujot Hamiltonam braukt viņa aizvējā, kad septiņkārtējais F1 čempions veica savu trešās kvalifikācijas apli, kas viņam nodrošināja pirmo pozīciju.

Kā vēstīts, šodien Lielbritānijas posma ietvaros notiks sprinta sacensības, pēc kuru rezultātiem tiks noteikta starta kārtība svētdien gaidāmajām "Grand Prix" sacīkstēm. Līdz ar to oficiālajā statistikā par šī posma pole position ieguvēju tiks uzskatīts tas, kurš nevis uzvarēja kvalifikācijā, bet gan finišēs pirmais sprinta sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

Kurš uzvarēs pirmajās F1 sprinta sacīkstēs?

  • 45

  • 62

  • 5