Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens ātrākais "bezjēdzīgajā" otrajā F1 treniņā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens ātrākais "bezjēdzīgajā" otrajā F1 treniņā
Foto: Red Bull

F1 pasaules čempionāta līderis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas sasniedza ātrāko rezultātu Lielbritānijas posma otrajos treniņbraucienos, ko pats sportists nosauca par bezjēdzīgiem.

Jaunais sacīkšu nedēļas nogales formāts paredz, ka jau pēc pirmajiem treniņbraucieniem, kas notika piektdien, mašīnas tiek novietotas slēgtajā parkā, līdz ar to otrā treniņa laikā izmaiņas regulējumos vairs nevar veikt. Tas nozīmē, ka faktiski šo stundu garo sesiju sportisti varēja izmantot vien garo distanču simulācijām, lai saprastu, kā darbojas riepas.

"Tas, kas man šķiet dīvaini - tu aizvadi kvalifikāciju, bet pēc tam vairs nevari veikt nekādas izmaiņas mašīnai," neizpratnē ir Verstapens. "Pēc tam ir vēl viens treniņš un tad sprinta sacīkstes. Pie sevis es domāju, kāpēc no otrās treniņsesijas nevarētu atteikties, jo tā tāpat vairs nav svarīga."

Tā kā otrajā treniņā vairums pilotu brauca ar pilnām degvielas bākām, rezultāti bija samērā neparasti, salīdzinājumā ar piektdien aizvadīto kvalifikāciju. Verstapens noriņķoja 23 apļus, ātrāko no tiem veicot ar laiku 1:29.902, bet viņa tuvākie sekotāji bija "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss. Kvalifikācijas uzvarētājs Hamiltons, kurš sprinta sacīkstēs šovakar startēs pirmais, ieņēma tikai astoto vietu.

Sprinta sacensības, kas Silverstounas trasē notiks 17 apļu garumā, sāksies šodien plkst. 18:30 pēc Latvijas laika. Pēc tajās izcīnītajām pozīcijām tiks noskaidrotas starta vietas svētdien gaidāmajām "Grand Prix" sacīkstēm.