Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Žurnālists: "Kolēģi uz mani skatījās savādi, jo man uzreiz patika Verstapens"

Juris Grīns
Juris Grīns

Žurnālists: "Kolēģi uz mani skatījās savādi, jo man uzreiz patika Verstapens"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Vācu žurnālists Kai Ebels, kurš iepriekš strādāja kā reportieris "Formula 1" boksos, atzīst, ka kolēģi viņu kādu laiku neesot spējuši saprast, jo viņš jau pašā sākumā saskatījis Maksā Verstapenā lielu talantu. Ebels atzīst, ka tagad visiem redzams, cik labs pilots ir holandietis.

Ebels savulaik labi iepazinies arī ar tagadējā "Red Bull" komandas braucēja tēvu Josu Verstapenu, kurš F1 čempionātā ar pāris pārtraukumiem startēja no 1994. līdz 2003. gadam, pirmajā sezonā braucot "Benetton" komandā līdzās Mihaelam Šūmaheram.

"Kad Joss ienāca "Formulā 1", viņš uzreiz kļuva par manu čomu," Ebelu citē portāls "formule1.nl". "Viņš man vienmēr patika, es zināju, cik smagi viņam klājās, kad bija jāstartē vienā komandā ar Šūmaheru. Mēs vienmēr uzturējām kontaktu, tikāmies arī privāti. Šajā darbā ir svarīgi, ka iepazīsti cilvēkus un arī labi pavadi ar viņiem kopā laiku. Verstapenu ģimene pieder šai kategorijai - esam kopā daudz atpūtušies un, ticiet man, pavadījuši laiku jautri."

Joss Verstapens ieguldīja milzīgu darbu, lai viņa pēdās varētu sekot dēls Makss, kurš 17 gadu vecumā 2015. gadā kļuva par visu laiku jaunāko pilotu "Formulā 1". Pirms tam tikai sezonu jaunais talants bija pavadījis "Formulā 3", bet vēl 2013. gadā startēja kartingā.

"Sākumā daudzi kolēģi uz mani skatījās savādi, jo es vienmēr ļoti pozitīvi izteicos par Maksu," atceras Ebels. "Viņi savukārt vairāk bija negatīvi, sakot, ka Makss pieļauj pārāk daudz kļūdas. Runājot par Šūmaheru, kolēģi teica, ka viņš ir spēcīgs, kamēr Maksu iesauca par "Trako Maksi". Man vienkārši nešķita, ka tas ir godīgi. Arī Makss ir ļoti spēcīgs, bet tagad jau visi ir redzējuši, cik labs sacīkšu braucējs viņš patiesībā ir."

Būdams tikai 23 gadus vecs, Verstapens aizvadījis jau sešas sezonas F1 pasaules čempionātā, nepilnas piecas no tām pārstāvot spēcīgo "Red Bull" komandu. Kopš pievienošanās tai 2016. gada vasarā, Verstapens arī ik gadu guvis pa kādai uzvarai, un kopumā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpis jau desmit reizes. Pēdējās divas sezonas viņš ieņēmis trešo vietu kopvērtējumā, piekāpjoties tikai "Mercedes" pilotiem.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2021-02-17 16:00, pirms 3 gadiem
Jābūt aklam, lai neredzētu talantu trakajā Maksī