Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Mēs ar Sainsu ienīdām viens otru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Mēs ar Sainsu ienīdām viens otru"
Karloss Sainss no šī gada ir "Ferrari" pilots. Foto: Scuderia Ferrari

"McLaren" komandas pilots Lendo Noriss atzīst, ka attiecības ar Karlosu Sainsu nemaz nav bijušas tik nevainojamas kā no malas varēja domāt. Šobrīd Sainss jau uzsācis darbu "Ferrari" vienībā un šomēnes plāno aizvadīt arī pirmos testus.

Kopīgiem spēkiem abi piloti pagājušajā F1 sezonā spēja sarūpēt "McLaren" trešo vietu Konstruktoru kausā, kas ir komandas augstākais rezultāts kopš 2012. gada, kad arī tika gūta trešā pozīcija. Sainss ar 105 punktiem izcīnīja sesto vietu pilotu ieskaitē, bet Noriss iekrāja 97 punktus un bija devītais, līdz ar to var teikt, ka abu sniegums bija līdzvērtīgs.

Lai gan ārpus trases abi tika uzskatīti par draugiem un tādi tik tiešām bija, Noriss neslēpj, ka sacīkstēs abi bijuši ļoti lieli konkurenti, kas visiem spēkiem gribējuši viens otru pārspēt.

"Starp komandas biedriem vienmēr valda spriedze, pat tad, ja viņi apgalvo, ka tā nav," atzīst Noriss. "Dažreiz šo spriedzi cenšas noslēpt, un tā tas bija starp mani un Karlosu. Mēs bieži pat ienīdām viens otru. Tu negribi piekāpties savam komandas biedram un uz viņa fona izskatīties slikti. Viņš bija pēdējais cilvēks, kuram gribētu zaudēt. Pat tad, ja tavā sejā ir spaids, dziļi sirdī sāp, un tu pat ienīsti otru tikai tāpēc vien, ka viņš tobrīd ir ātrāks vai dara kaut ko, kāpēc tev pašam kaut kas nesanāk."

Šobrīd Sainss pievienojies "Ferrari" komandai, jau apmeklējis rūpnīcu Maranello, ticies ar inženieriem un padarbojies simulatorā. Savukārt šomēnes viņam Fiorano trasē gaidāmi testi ar 2018. gada modeļa formulu, lai laikus labāk aprastu ar darbu "Ferrari".

Sainss atceras sajūtas, kad "Ferrari" sāka izrādīt par viņu interesi: "Kad pirmo reizi sazinājāmies, mēģināju pārāk daudz neiztēloties. Domāju, ka viņi runā ar visiem pilotiem, tāpēc uztvēru visu mierīgi un centos saglabāt skatu uz tā brīža uzdevumiem. Lokdauna laikā nebija daudz ko darīt, tāpēc sāku izrādīt lielāku interesi. Tad pēkšņi viss sāka notikt ļoti strauji."

Sainss par "Ferrari" pilotu tika apstiprināts tikai 48 stundas pēc paziņojuma, ka nākamajā sezonā komandā vairs nestartēs Sebastians Fetels. Spānis gaidīja, ka mediji izraisīt lielu ažiotāžu, taču "McLaren" vadība prata viņu no šādas spriedzes pasargāt.

"Kad paraksti līgumu ar "Ferrari", visi žurnālisti pievērš tev uzmanību," saka Sainss. "Tas bija lokdauna vidus posmā un zināju, ka pēc ierašanās Austrijā man uzdos daudz jautājumus. Zināju, ka būšu uzmanības centrā, sevišķi Spānijā. Manā valstī, domāju, reti kurš pirms gada vai diviem varēja iztēloties, ka startēšu "Ferrari". Tas tobrīd kļuva par ļoti lielu notikumu, bet drīz vien ažiotāža noplaka. Kopā ar "McLaren" parūpējāmies, lai nerastos dažādi stāsti un mēs varētu koncentrēties tā brīža darbam, jo gads bija ļoti svarīgs. Un tas nostrādāja."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...