Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA atzīst, ka Vertsapena un Hamiltona incidentā netika aplūkoti visu kameru ieraksti

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA atzīst, ka Vertsapena un Hamiltona incidentā netika aplūkoti visu kameru ieraksti
Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) atzinusi, ka Sanpaulu "Grand Prix" sacensībās nav aplūkojusi borta kameras ierakstus no Maksa Verstapena formulas, pirms pieņēmusi lēmumu, ka notikušo cīņā ar Lūisu Hamiltonu nav nepieciešams izmeklēt dziļāk.

Sacensību 48. aplī Hamiltons uzbruka līderim, bet Verstapens ceturtajā līkumā bremzēja vēlu, izbrauca ārpus trases un līdz ar to spieda drošības joslā izbraukt arī "Mercedes" pilotu, jo citādi varētu būt notikusi sadursme. F1 sacīkšu direktors Mišels Masī šo incidentu piefiksēja, bet drīz pēc tam tika paziņots, ka turpmāka izmeklēšana nav nepieciešama.

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs izteica sašutumu, ka par šādiem manevriem pret Hamiltonu Verstapens nesaņēma vismaz piecu sekunžu sodu. Tagad atklājies, ka tiesnešiem tobrīd nebija pieejams ieraksts no "Red Bull" formulas uzstādītās kameras, kas varētu viest lielāku skaidrību par Verstapena darbībām cīņas brīdī.

Jautāts, vai tika aplūkots ieraksts no Verstapena borta kameras, Masī atzina: "Nē, bija tikai ieraksti no kamerām, ko pārraidīja televīzijā, jo tikai tie mums tobrīd bija pieejami."

Masī stāsta, ka pārējo kameru ieraksti sacīkšu laikā nebija pieejami, turklāt, ja tā būtu, iespējams, būtu saskatīti Verstapena pārkāpumi, piemēram tas, ka viņš varētu būt tīšām griezis stūri Hamiltona mašīnas virzienā.

"Jā, pavisam noteikti," neslēpj Masī. "Iespējams, tā būtu. Bet nē, mums nebija pieejami šādi video. Bet tie tiks lejuplādēti un tiklīdz komerciālo tiesību īpašnieks mums tos piegādās, mēs paskatīsimies."

Masī arī esot domājis par melnbaltā brīdinājuma karoga parādīšanu Verstapenam: "Man bija tāda doma ienākusi prātā, vēl pāris reižu noskatījos atkārtojumu, un nebijām tālu no melnbaltā karoga, ja runājam tā pavisam godīgi."

Lai gan konkrēti par darbībām ceturtajā līkumā Verstapenam melnbalto karogu neparādīja, tas viņam tika parādīts par vairākkārtēju trajektorijas maiņu pirms tam taisnē, jo tādā veidā sportists centās izjaukt Hamiltonam aizvēju. Pēc kāda laika gan "Red Bull" pilotam vairs nebija ko likt pretī, un Hamiltons viņu apdzina tieši šajā taisnē pirms ceturtā līkuma, kļūstot par sacensību uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...