Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Lai F1 būtu pilnīgs pasaules čempionāts, jārīko sacīkstes Āfrikā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Lai F1 būtu pilnīgs pasaules čempionāts, jārīko sacīkstes Āfrikā"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" pilots Lūiss Hamiltons atzinīgi novērtējis ieceri jau aiznākamajā gadā kalendārā iekļaut sacensības Āfrikā, sakot, ka līdz ar to šis beidzot patiesi būs īsts pasaules čempionāts.

F1 boss Stefano Domenikali apstiprinājis, ka ir plāns 2023. gada kalendārā, neskatoties uz jau tā lielo posmu skaitu, iekļaut Dienvidāfrikas "Grand Prix" izcīņu, kas norisinātos Kjalami trasē. Laika posmā no 1967. līdz 1993. gadam, ar nelielu pārtraukumu, tur jau risinājās pasaules čempionāta sacīkstes, kurās uzvaras guvuši tādi leģendāri piloti kā Džims Klarks, Džekijs Stjuarts, Džeks Brebems, Nikijs Lauda, Žils Vilnēvs, Alēns Prosts, Naidžels Mansels un arī mājinieks Džodijs Šekters.

Šobrīd Džodija brāļadēls Vorens Šekters ir vadītājs organizācijai, kas cenšas panākt Dienvidāfrikas Republikas atgriešanos F1 kalendārā, un viņš skaidro: "Mēs izskatījām variantus sacīkstes rīkot arī ielu trasēs, bet labākā iespēja būtu to darīt Kjalami, kurai ir vēsture un iespēja uzreiz uzņemt F1 čempionātu. Pēdējos gados mūsu trasi jau ir apmeklējuši vadošie F1 vadības cilvēki, sākot ar Čeisu Keriju. Nākamgad mēs atkal diskutēsim par šo jautājumu, ar mērķi atgriezties kalendārā 2023. gadā."

Šāds plāns sajūsminājis Lūisu Hamiltonu, vienīgo tumšādaino pilotu "Formulā 1".

"Lai šis būtu pilnīgs pasaules čempionāts, mums atkal ir jārīko sacīkstes Āfrikā," viņš saka.

Izmantotie resursi:
grandprix.com

     [+] [-]

, 2021-10-16 12:36, pirms 3 gadiem
Un par Antarktīdu arī neaizmirstam!!!

     [+] [-]

, 2021-10-16 12:39, pirms 3 gadiem
Abu dabi?

     [+] [-]

, 2021-10-16 12:44, pirms 3 gadiem
es te biju rakstīja: Un par Antarktīdu arī neaizmirstam!!!
Nevar.Viņš taču zaļais

     [+] [-]

, 2021-10-16 12:58, pirms 3 gadiem
Pie saknēm velk,mājās...

     [+] [-]

, 2021-10-16 13:01, pirms 3 gadiem
Man jau arī liekas ka F1 pasaules čempionāts stabili ies uz grunti, kad posmus sāks organizēt Latvijā, Burkinafaso un ...... vēl kaut kādā melnajā caurumā!

     [+] [-]

, 2021-10-16 13:29, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Abu dabi?
Sēdies, divi.
AAE ir daļa no Āzijas, nevis Āfrikas.

     [+] [-]

, 2021-10-16 13:33, pirms 3 gadiem
Vēl pērn, kad Covid plosija F1 kalendāru, pastāvēja risks, ka posmi varētu notikt tikai divos kontinentos - Eiropā un Ziemeļamerikā, kas apdraudēja F1 pasaules čempionāta statusu. Respektīvi, lai kādu kronētu par pasaules čempionu, posmiem jānotiek vismaz, ja nemaldos, četros dažādos kontinentos.
Līdz ar to Hamiltona teiktajam ir jēga - pasaules čempionātam būtu jānotiek visos apdzīvotajos kontinentos. Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Āzijā, Eiropā, Austrālija / Okeānijā un Āfrika.
Ņemot vērā, ka Dienvidamerikai ir senas F1 tradīcijas un Liberty Media aktīvi cenšas kalendārā atgriezt vecos posmus, tos, kuri savulaik Eklstona uzstādīto standartu dēļ izkrita, nebūs brīnums ja DAR tiešām drīz būs kalendārā. Baža vienīgi varētu būt par drošību.