Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Singapūrā esam daudz sliktāki nekā gaidījām"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Verstapens: "Singapūrā esam daudz sliktāki nekā gaidījām"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

F1 kopvērtējuma pārliecinošais līderis Makss Verstapens piektdien Singapūras otrajos treniņbraucienos ierindojās tikai astotajā vietā un atzina, ka "Red Bull" sniegums esot krietni vājāks nekā gaidīts.

"Cīnāmies, lai atrastu formulas balansu. Otrajā sesijā izmēģinājām jaunas lietas. Dažas nostrādāja, dažas – ne. Nevienā brīdī nevarēju teikt, ka esam visu sakārtojuši. Pa nakti nāksies daudz apdomāt," pauda Makss Verstapens. Ja pirmajos treniņbraucienos viņš bija trešais, tad otrajā sesijā palika astotais, no "Ferrari" pilota Karlosa Sainsa atpaliekot 0,732 sekundes.

""Ferrari" izskatās ļoti ātri, kamēr mēs esam daudz sliktāki nekā gaidījām," sacīja "Red Bull" komandas līderis, kurš izcīnījis desmit uzvaras pēc kārtas un straujiem apļiem tuvojas trešajam F1 titulam pēc kārtas. Taču Singapūrā ļoti svarīgs ir kvalifikācijas rezultāts – tikai četros no 13 posmiem uzvarējis pilots, kurš nav startējis no pirmās rindas.

"Uz Singapūru jābrauc, gaidot jebkādu pavērsienu," secināja Sainss. "Iepriekšējos gados esam redzējuši, ka šajā trasē spēku samēri pēkšņi izmainās. Tā ir savdabīga trase. Pagaidām izskatās, ka mūsu formulai tā der ļoti labi. Izskatās, ka sestdien viss pamainīsies – būs labāka saķere. Redzēsim, kurš atradīs labāko risinājumu."

Sainss norādīja, ka netic "Red Bull" problēmām: "Ja paskatāmies ilgtermiņā, tad viņiem ir vislabākā formula. Kad viņi tiks galā ar problēmām, viņi cīnīsies par pole position. Cerams, ka arī mēs piedalīsimies šajā cīņā."

Iepriekšējos divos Singapūras "Grand Prix" kvalifikācijā uzvarēja "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, bet abās reizēs viņš sacensības noslēdza otrajā vietā. 2019. gadā triumfēja Leklēra komandas biedrs Sebastians Fetels, bet 2022. gadā labākais bija "Red Bull" otrais numurs Serhio Peress.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/f1/news/1...