Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels atsakās no karjeras "Red Bull" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels atsakās no karjeras "Red Bull" komandā
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Lai gan iepriekš Džordžs Rasels nenoliedza, ka būtu gatavs pārrunām par startēšanu "Red Bull" sastāvā, tagad brits paziņojis, ka vēlas palikt uzticīgs "Mercedes". Tikmēr "Red Bull" uz nākamo sezonu komandā visticamāk paturēs abus līdzšinējos braucējus.

Pēc tam, kad Lūiss Hamiltons noslēdza jaunu līgumu ar "Mercedes" uz vēl diviem gadiem, nerimst runas par to, kurš būs viņa pārinieks nākamajā sezonā. Kontrakts ar Valteri Botasu visticamāk netiks pagarināt, lai gan arī droši to apgalvot vēl nevar, bet uz viņa vietu pirmkārt pretendē tieši Rasels, kurš pašlaik startē "Williams" komandā.

Nesen "Red Bull" pilotu programmas šefs Helmuts Marko atzina, ka Rasela kandidatūra būtu apsvēršanas vērta, un arī britu pilots izteicās, ka ir atvērts sarunām. Tagad viņš apstiprina, ka paliks uzticīgs "Mercedes" rūpnīcai, kas rūpējas par viņa līdzšinējo F1 karjeru.

"Vienmēr ir jauki dzirdēt, kad par tevi saka kaut ko tādu," viņš saka, komentējot Marko izteikumus. "Bet es, protams, esmu "Mercedes" pilots un esmu lojāls visiem tur strādājošajiem. "Mercedes" ir rūpējusies par mani un es gribu par to atmaksāt. Helmuta vārdi ir jauki, bet es nekādā gadījumā nākamgad nestartēšu "Red Bull" komandā, varu to jums apstiprināt."

Kamēr tiek gaidīts paziņojums par to, kurš būs otrs "Mercedes" pilots līdzās Hamiltonam, arī "Red Bull" vienība vēl nav atklājusi, kurš būs Maksa Verstapena komandas biedrs. Tiesa, tiek likts noprast, ka sastāvā izmaiņas nav gaidāmas, lai gan cerības uz Serhio Peresa vietu saglabā vēl saglabā tagadējais "AlphaTauri" braucējs Pjērs Gaslī.

"Būs jāskatās," saka Marko. "Iespējams, lēmumu par nākamā gada pilotiem pieņemsim vasaras pārtraukuma laikā, un tad arī paziņosim visus četrus pilotus. Domāju, ka pārsteigumi nav gaidāmi."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!