Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Botasa vienīgā iespēja ir "Williams" komanda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Botasa vienīgā iespēja ir "Williams" komanda"
Valteri Botass "Williams" laikos. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko atzinis, ka Valteri Botass var pat nemēģināt ar viņu sazināties, jo šajā komandā uz nākamo sezonu brīvu vietu neesot. Tāpat Marko uzskata, ka somu pilota vienīgā iespēja turpināt F1 karjeru ir atgriezties "Williams" vienībā.

Šobrīd spekulācijas par Botasa došanos prom no "Mercedes" kļuvušas tik spēcīgas, ka tikai retais šaubās par šādu
pavērsienu. "Williams" komandas jaunais vadītājs Josts Kapito atzīst, ka labprāt paturētu sastāvā Džordžu Raselu, taču britam nākamgad visticamāk būs jādodas pārstāvēt "Mercedes" kopā ar savu tautieti Lūisu Hamiltonu.

"Mēs gribētu paturēt Džordžu pie sevis, taču mēs visi zinām, ka "Mercedes" vadība būs tā, kas pieņems lēmumu," viņš saka.

Pats 23 gadus vecais Rasels, kuram šī ir trešā sezona čempionātā, gribētu iespējami ātrāk tikt skaidrībā par savu nākotni: "Ne vēlāk kā vasaras atvaļinājuma beigās. Mans mērķis ir panākt, lai viss būtu skaidrs pēc iespējas ātrāk. Tas būtu mūsu visu labākajās interesēs."

Pat "Mercedes" vienības galvenie konkurenti no "Red Bull" uzskata, ka Botasam būtu jādodas prom.

"Viņi nevar viņu ilgāk paturēt, pat tad, ja Hamiltons nebūtu ar to apmierināts, jo pretējā gadījumā nebūtu nekādas jēgas no viņu jauno pilotu programmas," saka Marko. "Mums Botass var nezvanīt, jo pie mums brīvu vietu nav. Patiesībā vienīgais variants, ko redzu, ir, ja viņš samainās vietām ar Raselu. Domāju, ka "Williams" ir viņa vienīgā iespēja."

Botass "Williams" komandu pārstāvēja no 2013. līdz 2016. gadam, šajā laikā arī izcīnot savus pirmos deviņus pjedestālus, pirms kļuva par "Mercedes" pilotu. Šobrīd savā karjerā soms uz pjedestāla kāpis jau 59 reizes un uzvarējis deviņās sacīkstēs, kā arī divreiz bijis F1 vicečempions.

Izmantotie resursi:
grandpx.news