Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Algersuari: "Marko uz mani kliedza, arī Horners nav draudzīgs tips"

Juris Grīns
Juris Grīns

Algersuari: "Marko uz mani kliedza, arī Horners nav draudzīgs tips"
Haime Algersuari. Foto: STR

Pēc ilgāka pārtraukuma autosportā atgriežas spāņu pilots Haume Algersuari, kurš no 2009. līdz 2011. gadam aizvadīja trīs sezonas "Formulā 1". Visu šo laiku viņš startēja "Red Bull" paspārnē esošajā "Toro Rosso" vienībā, un atzīst, ka izjutis sliktu attieksmi no Helmuta Marko, Kristiana Hornera un arī Adriana Ņūvija puses.

Zaudējis vietu "Toro Rosso" komandā, dažus gadus vēlāk Algerusari paziņo par aiziešanu no autosporta pavisam. Tagad viņš paskaidro, kāpēc rīkojies tik radikāli.

"Nejutos labi," viņš saka intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport". "Es dzīvoju ar pārāk lielu stresu, aizvainojumu un naidu pret "Red Bull" un "Formula 1" sistēmu kopumā."

Algersuari atceras laiku, kad "Red Bull" padomnieks Helmuts Marko viņu mēdza kritizēt: "Viņš sāka kliegt. Es centos izskaidrot lietas mierīgi, bet, ja otra persona ir kā siena, skaņa vienkārši atnāk atpakaļ pie tevis."

Neskatoties uz to, spānis stāsta, ka kopumā ar Marko attiecības bijušas samēra labas, un viņš ir pateicīgs "Red Bull" par doto iespēju startēt F1 sacīkstēs. Tikmēr Algersuari ir maz pozitīvā, ko teikt par "Red Bull" komandas vadītāju Kristianu Horneru un galveno dizaineri Adrianu Ņūviju.

"Ar Horneru man nebija nekādu attiecību, tāpat arī ar Ņūviju," atzīst Algersuari. "Pat sacīkšu trasē Kristians nebija ļoti draudzīgs tips."

Pēc F1 karjeras beigšanas Algersuari pievērsās dīdžeja karjerai un savā dzimtenē ar šo nodarbi ir labi pazīstams, izdevis arī savu mūzikas albumu, kā arī uzstājies pazīstamos naktsklubos. Būdams 31 gadu vecs, tagad viņš nolēmis atgriezties autosportā un startēs gan Eiropas, gan pasaules čempionātā kartingā.

Jautāts, vai viņš vēl ar baudu skatās F1 sacīkstes, sportists atzīst: "Ja godīgi, tad nē. Es gribētu atgriezties laikā, kad mašīnām bija maza saķere, mazāks piespiedējspēks un atmosfēriskie dzinēji, tā kā 2003. vai 2004. gadā. Bet es arī saprotu, ka laiks nestāv uz vietas."

Izmantotie resursi:
grandpx.news

     [+] [-]

, 2021-06-16 12:07, pirms 3 gadiem
varēja jau Lemānas seriālā mēģināt. ko uzreiz uz kartingiem