Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" pirmā no F1 komandām prezentē jauno mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" pirmā no F1 komandām prezentē jauno mašīnu
Jaunā "McLaren" formula un komandas piloti. Foto: McLaren

Britu komanda "McLaren" pirmdienas vakarā prezentēja savu jauno sacīkšu auto MCL35M, ar ko Lendo Noriss un Daniels Rikjardo šogad piedalīsies F1 pasaules čempionātā. Acīgākajiem vērotājiem radās jautājums, kāpēc uz spēkratiem nekur nav redzamas "Mercedes" uzlīmes, lai gan vācieši šogad atkal šai komandai piegādās savus motorus.

Šoziem komandu skārušas lielas izmaiņas, jo Karlosa Sainsa vietā par pilotu pieņemts līdz šim "Renault" vienībā startējušais Rikjardo, kamēr par jauno dzinēju piegādātāju kļuvusi "Mercedes". Pēdējo reizi šī rūpnīca ar motoriem komandu apgādāja 2014. gadā, pēc tam trīs gadus tika izmantoti "Honda" jaudas agregāti, bet vēl trīs gadus sadarbība tika veidota ar "Renault".

"McLaren" formulas lielā mērā saglabājušas līdzšinējo dizainu, kurā aizvien dominē oranžā un zilā krāsa. Tikmēr uz virsbūves nekur nav atrodams "Mercedes" vārds, kas daudziem raisīja jautājumus, taču patiesība ir pavisam vienkārša. Lai gan "Mercedes" piegādās savus dzinējus, šī rūpnīca būs sabiedrotais tikai tehniskajā jomā un vienošanās neietver nekāda veida mārketingu. Līdzīga ir arī "Mercedes" sadarbība ar "Aston Martin" (iepriekš "Racing Point"), kamēr "Williams" gadījumā iepriekšējā sezonā "Mercedes" logo bija redzami uz pilotu tērpiem.

"Šobrīd esam nonākuši pozīcijā, kad "Mercedes" dzinēji mums nākotnē atkal var palīdzēt izcīnīt uzvaras," stāsta "McLaren" komandas vadītājs Andreass Seidls. "Tomēr jākoncentrējas pašiem uz sevi - vēl tāls ceļš ejams, lai mēs paši būtu paveikuši visu nepieciešamo kā komanda, taču esam apmierināti ar pēdējos divos gados sasniegto progresu. Pirms varēsim cīnīties par uzvarām, mums vēl daudzas lietas jāsakārto gan komandā, gan tās infrastruktūrā."

Pagājušajā gadā "McLaren" izcīnīja trešo vietu Konstruktoru kausā, vadošajā trijniekā iekļūstot pirmo reizi kopš 2012. gada, kad arī tika gūtas pēdējās uzvaras sacīkstēs.

Jau šodien Silverstounas trasē tiks veikti pirmie testi ar jauno auto. Tie norisināsies filmēšanās dienas ietvaros, kad, atbilstoši noteikumiem, drīkst veikt līdz 100 kilometriem garu distanci.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-16 07:07, pirms 3 gadiem
Angļu bundža ar miksera dzinēju.

     [+] [-]

, 2021-02-16 08:42, pirms 3 gadiem
Sportacentrs pamodās.