Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Audi" vienojas par "McLaren" iegādi

Juris Grīns
Juris Grīns

Medijs: "Audi" vienojas par "McLaren" iegādi
Foto: Motorsport.com

Izdevums "Autocar" šodien nāca klajā ar informāciju, ka vācu autoražotājs "Audi" ir iegādājies visu "McLaren" grupas uzņēmumu, ieskaitot "Formula 1" komandu. Neilgi pēc tam "McLaren" steidza to noliegt, taču nojaušams, ka baumas nav bez pamata.

Atsaucoties uz sev zināmiem avotiem, "Autocar" paziņoja, ka darījums jau ir noticis, un "Audi" pārņems pilnīgi visas "McLaren" operācijas, ieskaitot ielas mašīnu ražošanu un F1 sacīkšu komandu. Pēc publikācijā paustā, tādā veidā "McLaren" izdevies garantēt savu finansiālo stabilitāti nākotnē. Tika ziņots, ka "McLaren" vadībā izmaiņas uzreiz nenotiks, savukārt "Audi" preses pārstāvis komentārus nesniedza.

Nav noslēpums, ka "Volswagen" grupa plāno ienākt F1 pasaules čempionātā 2026. gadā ar divām savām rūpnīcām. Kamēr "Porsche" gatavojas kļūt par dzinēju piegādātāju, iespējams, uzsākot sadarbību ar "Red Bull" vienību, "Audi" vēlas startēt čempionātā ar savu komandu.

Šobrīd 56% no "McLaren Group" uzņēmuma pieder "Mumtalakat Holding Company". Pēdējos gados "McLaren" piedzīvojusi finansiālas problēmas, kā dēļ 2020. gadā restrukturizācijas rezultātā tika atlaisti 1200 darbinieki. Tajā pašā laikā no investoriem tika iegūti 300 miljoni Sterliņu mārciņu, bet vēl 150 miljoni paņemti kā aizņēmums Bahreinas nacionālajā bankā.

Drīz pēc šīs informācijas izplatīšanās "McLaren" nāca klajā ar paziņojumu, noliedzot, ka darījums ar "Audi" būtu noticis. Netiek gan arī noliegts, ka sadarbība ar "Audi" varētu notikt.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-15 21:00, pirms 2 gadiem
Mclaren oficiāli noliedza.

https://www.f1news.ru/news/f1-15696...

     [+] [-]

, 2021-11-16 08:10, pirms 2 gadiem
Nēēēēēēēēēēēē Makiem jāpaliek Makiem. Lambo un Bugati jau sabojāti ar Vācu idejām. Lielbritānijas autobūves varenums Maki tiks iznīcināts.

     [+] [-]

, 2021-11-16 08:23, pirms 2 gadiem
Lai Mclaren pārdotos, kādam kas varētu dzēst viņu vārdu no F-1 kā piemēram Audi, tad jānonāk tik pat lielas grūtības kādas bija Williams.
Šobrīd vienīga kas reāli tirgojas ir Alfa Romeo, parejam situācija daudzmaz stabila.
Vēl pussprādzis ir Haas kas barojas no krievu naudas, taču to neviena rūpnīcas komanda nepirks, jo viņi paši neizstrādā mašīnu, bet pērk gatavu no Dallara un tā pamatā iepriekšējās sezonas Ferrari replika.