Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs Saūda Arābijas F1 posmā saņems desmit starta vietu sodu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Leklērs Saūda Arābijas F1 posmā saņems desmit starta vietu sodu
Šarls Leklērs. Foto: autosport.com

''Ferrari'' F1 pilots Šarls Leklērs saņēmis desmit starta vietu sodu sakarā ar atļauto mašīnas komponenšu skaita pārsniegšanu.

Bahreinas GP sacensību dienas rītā ''Ferrari'' atklāja, ka formulas jaudas agregāta kontroles elektronikā novērojama neatbilstoša darbība. Tika pieņemts lēmums nomainīt enerģijas akumulatoru un vadības elektroniku, kas bija otrais no diviem šajā sezonā atļautajiem spēka agregāta elementiem.

Trešdien Džidas trasē notiekošajā preses konferencē ''Ferrari'' vadītājs Frederiks Vasērs atklāja, ka šajā nedēļas nogalē Šarla formulai būs jāuzliek trešais pēc kārtas vadības elektronikas bloks, kas nozīmē to, ka Saūda Arābijas ''Grand Prix'' startā pilotam tiks piešķirts desmit starta vietu sods.

"Svētdien Bahreinā mums bija divas dažādas problēmas. Pirmā bija svētdienas rītā, kad iedarbinājām dzinēju. Otrā radās sacīkšu laikā. Diemžēl abas reizes problēma bija saistīta ar elektronisko vadības bloku. Nekad iepriekš ar neko tādu nebijām saskārušies. Ceru, ka pēc padziļinātas analīzes situācija tagad ir kontrolējama. Diemžēl Leklēram Džidā būs jāsaņem sods, jo šajā sezonā ir pieejamas tikai divas vadības elektroniskās vienības," stāsta Frederiks Vasērs.

''Šis sods neko labu nesola, taču tās vēl nav sezonas beigas. Redzēsim, kas notiks Džidā un kāds būs rezultāts. Taču pat nedomāju, ka sods varētu viņu demotivēt. Šarls ir pilnībā koncentrējies, strādā kopā ar mums un vada komandu uz priekšu".

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...