Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Austrijas ''Grand Prix'' paraksta jaunu līgumu ar F1 līdz 2027. gadam

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Austrijas ''Grand Prix'' paraksta jaunu līgumu ar F1 līdz 2027. gadam
Foto: Motorsport Images

Austrijas F1 Lielās balvas rīkotāji ir pagarinājuši līgumu ar Formula 1 uz četriem gadiem, kas nozīmē to, ka sacīkstes Špīlbergā F1 pasaules čempionāta kalendārā notiks līdz 2027. gadam ieskaitot.

F-1 Austrijā atgriezās 2014. gadā un kopš tā laika šis posms ir guvis lielu līdzjutēju popularitāti. Pagājušajā gadā tika izpārdotas visas 303 000 biļetes. Organizatori ziņo, ka kopš atgriešanās F1 šo trasi kopumā ir apmeklējuši 1,39 miljoni līdzjutēju.

"Austrijas Lielās balvas izcīņa līdzjutējiem piedāvā lielisku kombināciju starp sarežģītu trasi, ātrumu un iespaidīgiem skatiem. Esmu gandarīts, ka, pateicoties jaunajam līgumam, mēs turpināsim ierasties ''Red Bull Ring'' trasē vismaz līdz 2027. gadam,'' saka F1 prezidents Stefano Domenikali.

''Šogad mēs svinam 10. gadadienu kopš atgriešanās Špīlbergā, un es vēlos pateikties visiem, kas bija iesaistīti līguma pagarināšanā, īpaši promouteram un ''Red Bull''. Vēlos izteikt cieņu "Red Bull" īpašniekam Dītriham Matešicam (23.oktobrī pēc smagas slimības devās mūžībā) par mīlestību, kaisli un vīziju, ko viņš ienesa Formula 1. Tas viss ir nodrošinājis posma panākumus un interesi par mūsu sportu Austrijā un visā pasaulē.''

No pašreizējiem braucējiem Verstapens ir bijis veiksmīgākais ''Red Bull'' mājas sacīkstēs, gūstot uzvaras 2018., 2019. un 2021. gadā. Pērn sacensībās uzvarēja ''Ferrari'' braucējs Šarls Leklērs.

Austrijas ''Grand Prix'' šogad notiks no 30. jūnija līdz 2. jūlijam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...