Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Nākamgad varam cīnīties ar "Red Bull" par titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Nākamgad varam cīnīties ar "Red Bull" par titulu"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Lando Noriss uzskata, ka "McLaren" ir pamatotas cerības nākamgad cīnīties par titulu ar "Red Bull" vienību, kas jau vairākus gadus, un īpaši šogad, ir kļuvusi gandrīz neuzvarama.

Sezonas sākums "McLaren" izvērsās ne tas vieglākais, pirmajos deviņos posmos Noriss ne reizi nekāpa uz pjedestāla. Tomēr pēc tam viss mainījās, un pēdējos sešos posmos britu pilots jau piecreiz finišējis "Top 3", lai arī aizvien ne reizi nav uzvarējis. Kopumā Norisam septiņi pjedestāli un pašlaik piektā vieta kopvērtējumā. Divreiz uz podiuma pabijis arī viņa komandas biedrs, sezonas debitants Oskars Piastri, kurš kopvērtējumā ieņem devīto pozīciju.

Jautāts, vai cerības uz cīņu par titulu ar "Red Bull" nākamajā sezonā ir reālistiskas, Noriss atbildēja ar optimismu.

"Varbūt," viņš sacīja. " Es nupat arī Maksam teicu, ka, kopš atvedām uzlabojumus uz Ostinu, esmu otrais visvairāk punktus guvušais pilots. Domāju, ka potenciāli arī kā komanda. Esam spēruši milzīgus soļus attīstībā. Runājam par cīņu ar "Red Bull", līdz ar to tā ļoti, ļoti laba lieta, ko šogad esam sasnieguši. Un mēs runājam par vienu no visu laiku labākajiem F1 pilotiem, kas brauc ar vienu no dominējošākajām mašīnām vēsturē. Tas viss ir laba zīme, ņemot vērā, kur bijām pirmajā posmā. Nākamgad mums būs vēl daudzas citas lietas, ko ieviesīsim, tāpēc esmu saviļņots. Nav jēga par to runāt pirms nav sākusies nākamā sezona, bet būšu optimistisks un ticu tam, ko varam paveikt kā komanda."

Jūlijā "McLaren" sāka darbu jaunajā vēja tunelī, un tas nozīmē, ka pirmos reālos rezultātus tas dos tieši uz nākamās sezonas startu. No janvāra darbu komandā uzsāks inženieris Robs Maršals, kuram bijusi liela ietekme "Red Bull" panākumu kaldināšanā kopš 2006. gada. Tiesa gan, viņa darba augļi noteikti būs redzami vēlāk. Tajā pašā laikā "Red Bull" mašīna šogad ir tik konkurētspējīga, ka čempionvienība ātrāk par konkurentiem varēja sākt darbu pie nākamā gada modeļa izstrādes.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv