Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen" pieprasa četru riteņu piedziņas "Formula 1" mašīnas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen" grupai piederošo rūpnīcu "Audi" un "Porsche" vadītāji nesen Austrijā apmeklēja tikšanos, kuras laikā F1 komandu pārstāvji apsprieda iespējamos nākotnes virzienus, kādos varētu iet čempionāts. Jaunie tehniskie noteikumi, kas attiecas uz dzinējiem, stāsies spēkā 2025. vai 2026. gadā.

Itāļu laikraksta "La Gazzetta dello Sport" korespondents Andreā Kremonesi vēsta, ka pilnīgi visu komandu īpašnieki absolūti piekrīt, ka "Formulā 1" jāsaglabā hibrīda tehnoloģijas, taču jaudas agregāti jāpadara vienkāršāki un lētāki. Pagaidām sīkākas nianses vēl nav zināmas, bet "Volkswagen" ir gatava kļūt par vienu no dzinēju piegādātājiem, ja tiks ieviestas dažas ļoti būtiskas izmaiņas.

"Guvušas pieredzi WEC uz "Formula E" sacīkstēs, abas Vācijas automobiļu rūpnīcas nāca klajā ar ierosinājumu ieviest četru riteņu piedziņas formulas," raksta Kremonesi.

Šobrīd F1 bolīdiem ir aizmugurējā piedziņa, bet "Audi" un "Porsche" vīzija ir, ka priekšējos riteņus darbinātu jauna veida elektriskais motors. Publikācijā arī teikts, ka "Mercedes", "Renault" un "Red Bull" uz šo ierosinājumu pagaidām raugās skeptiski, kamēr "Ferrari" vadība esot atvērta jebkuram risinājumam, kas nodrošinātu izmaksu samazināšanos, bet ļautu attīstīt hibrīda tehnoloģijas.

Kremonesi raksta, ka visticamāk jaunajos jaudas agregātos vairs nebūs dārgās, sarežģītās un smagās MGU-H sistēmas, taču tiks paturēta MGU-K sistēma. Pats motors joprojām tiks veidots uz 1.6 litru V6 bāzes, bet tiks izmantota dabai draudzīgāka degviela.

"Mēs spējam iztēloties, ka līdz 2030. gadam Eiropā visi brauks ar elektriskajām mašīnām," saka "Mercedes" boss Toto Volfs. "Bet citur pasaulē joprojām būs miljoniem mašīnu, tostarp "Mercedes" mašīnu, kas brauks ar benzīnu. Tātad, ko mēs varam darīt, ir radīt jaunu, nekaitīgāku degvielu - gan bio, gan sintētisko."

Izmantotie resursi:
grandpx.news