Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" pārtrauc attīstīt šī gada F1 mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" pārtrauc attīstīt šī gada F1 mašīnu
Foto: Scuderia Ferrari

Leģendārās F1 komandas "Ferrari" inženieri gandrīz pilnībā pārslēgušies darbam ar 2022. gada modeļa sacīkšu mašīnu un savu stratēģiju negrasās mainīt, neskatoties uz sīvo cīņu ar "McLaren" par trešo vietu Konstruktoru kausā.

Pēc ļoti neveiksmīgās pērnās sezonas, kad "Ferrari" palika sestajā vietā komandu vērtējumā, šogad ar SF21 modeli, kuram ir pamatīgi uzlabots dzinējs, izdevies ievērojami progresēt. Lai gan pjedestāli vēl nav gūti, Šarls Leklērs un Karloss Sainss aizvadītajos četros posmos gandrīz vienmēr finišējuši pirmajā desmitniekā, bet cīņā par trešo vietu Konstruktoru kausa kopvērtējumā, pašlaik tikai piecus punktus atpaliek no "McLaren".

"Ferrari" rūpnīcas F1 sporta nodaļas direktors Lorēns Mikīss atklāj, ka, neskatoties uz labajām izredzēm šogad izcīnīt trešo vietu čempionātā, inženieri gandrīz pilnībā pievērsušies darbam pie nākamā gada mašīnas, kas tiek būvēta pēc pilnīgi jauniem tehniskajiem noteikumiem.

"Lielā mērā mēs jau faktiski pilnībā esam pārslēgušies," apstiprina Mikīss. "Ja gribat dzirdēt skaitļus, tad tagad jau par 90 vai 95 procentiem strādājam pie nākamā modeļa."

Barselonā, kur notika iepriekšējais F1 posms, "McLaren" boss Andreass Seidls pavēstīja, ka, lai noturētos trešajā pozīcijā, britu vienībai noteikti vajadzēs uzlabot savu mašīnu, un dažu turpmāko sacensību laikā arī plānots izmantot jaunas detaļas. Jautāts, vai arī "Ferrari" varētu veltīt vairāk resursus, lai uzlabotu savu formulu, Mikīss atzina, ka plāni mainīti netiks.

"Mums viss ir pilnīgi skaidrs, esam koncentrējušies uz 2022. gada sezonu," viņš saka. "Pat tad, ja būs nepieciešamas tikai dažas simtdaļas vai desmitdaļas, lai no sestās vietas paceltos uz trešo, tas nemainīs mūsu stratēģiju - mūsu mērķis ir vērsts uz nākamo sezonu. Esam vērsuši uz to lielāko daļu no saviem resursiem. Nesaku, ka šī gada mašīnai vairs nemainīsies neviena nianse, jau šobrīd strādājam nākamajam gadam, tāds ir mūsu lēmums."

F1 Konstruktoru kausa kopvērtējums

VietaKomandaPunkti
1.Mercedes141
2.Red Bull-Honda112
3.McLaren-Mercedes65
4.Ferrari60
5.Alpine-Renault15
6.AlphaTauri-Honda10
7.Aston Martin-Mercedes5
8.Alfa Romeo-Ferrari0
9.Williams-Mercedes0
10.Haas-Ferrari0

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  -3 [+] [-]

, 2021-05-14 18:00, pirms 3 gadiem
Visiem vajadzētu darīt līdzīgi. Ņemot vērā ka mašīnas būs stipri tuvāk viena otrai, katra simtdaļa var būt svarīga nākamsezon. Tik pat labi Williams var cīnīties par uzvarām un Red Bull atkrist uz beigām, ja pārāk ilgi koncentrēsies uz šo sezonu.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-14 22:11, pirms 3 gadiem
Ferrari ir pamstīgā krīzē, uzvaras nespīd ne šogad, ne arī tuvākajā nākotnē

     [+] [-]

, 2021-05-14 23:36, pirms 3 gadiem
flab3r rakstīja: Visiem vajadzētu darīt līdzīgi. Ņemot vērā ka mašīnas būs stipri tuvāk viena otrai, katra simtdaļa var būt svarīga nākamsezon. Tik pat labi Williams var cīnīties par uzvarām un Red Bull atkrist uz beigām, ja pārāk ilgi koncentrēsies uz šo sezonu.
Atceroties , kā Mclaren un Ferrarī spēkojās 2008 sezonā un cik abas bija sliktas 2009. gada sezonā nebūtu tiešām pārsteigums , ja Red bull atkrīt uz vidusdaļu ,ja pārāk aizrausies cīņā ar meršiem šosezon

     [+] [-]

, 2021-05-15 08:19, pirms 3 gadiem
Cerams, degvielu vēl pildīs...