Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pēc Hamiltona sūdzībām FIA aizliegs "Red Bull" inženieru risinājumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc Hamiltona sūdzībām FIA aizliegs "Red Bull" inženieru risinājumu
Makss Verstapens. Foto: Red Bull Racing

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) uz Francijas "Grand Prix" izcīņu plāno ieviest izmaiņas tehniskajos noteikumos, kā rezultātā "Red Bull" komandas izmantotais aizmugurējā antispārna dizains kļūs neatļauts. Par to, ka Maksa Verstapena formulas antispārns pie liela ātruma maina formu, Spānijas F1 posma nedēļas nogalē jau sūdzējās "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons.

Zināms, ka vairākas komandas ir mēģinājušas apiet noteikumus, lai radītu aizmugurējo antispārnu, kurš spēj saliekties, tādā veidā mazinot aerodinamisko pretestību un palielinot maksimālo ātrumu. Šādu ceļu gājusi arī "Red Bull" vienība, kas šogad visai veiksmīgi spēj konkurēt ar iepriekšējos septiņus gadus neuzveikto "Mercedes" komandu. Kā zināms, kustīgas aerodinamiskās detaļas "Formulā 1" ir aizliegtas.

Tas, ka F1 čempionāta vicelīdera antispārns pie liela ātruma saliecas, bijis redzams ierakstos no kamerām, kas uzstādītas uz viņa mašīnas, un Barselonas trasē pagājušās nedēļas nogalē par to intervijā pēc kvalifikācijas minēja arī kopvērtējuma pirmajā pozīcijā esošais Hamiltons, ar kuru abiem šosezon ir spraigas cīņas.

"Viņu mašīnas taisnēs ir ļoti ātras," pēc kvalifikācijas Spānijā sacīja Hamiltons. "Šo mašīnu aizmugurē šodien viņi uzlika šo liekties spējīgo antispārnu, un tas viņiem dod vismaz 0.3 sekunžu ieguvumu aplī."

FIA šo jautājumu pētījusi un uz 21. jūnijā gaidāmo posmu Francijā plāno veikt izmaiņas noteikumos, kas šāda veida risinājumu vairs nepieļaus. Savukārt sacīkstēs Monako, Azerbaidžānā un Turcijā šādu antispārnu vēl varēs izmantot, un inženieriem būs dots laiks, lai izgatavotu jauna veida risinājumu.

Izmantotie resursi:
Motor Sport Magazine | Celebrating motor racing...

  -1 [+] [-]

, 2021-05-13 09:36, pirms 3 gadiem
Labs un izvelkamo stūri mersim ļāva izmantot visu sezonu nevis atņēma uzreiz.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-13 10:16, pirms 3 gadiem
Lūk arī parādās tas, ka Mercedes ir F1 vadību iebāzis savā kabatā. Ja viņi pasūdzās tad konkurentam aizliedz uzreiz, bet viņu pārkāpumi va nu tiek palaisti garām vai nu paglauda galviņu un pasaka tā vairs nākamsezon nedari,šo mēs tev atļausim..

     [+] [-]

, 2021-05-13 10:19, pirms 3 gadiem
F1 cer ar Hamiltona viltus rekordiem noturēt ažiotāžu ap šīm aizvien garlaicīgākām sacensībām... Trases kur nevar apdzīt, viss pēc vienas komandas iegribām..
Ps Atgrieziet degvielas stratēģijas un uzpildes.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-13 10:33, pirms 3 gadiem
welninsh rakstīja: Lūk arī parādās tas, ka Mercedes ir F1 vadību iebāzis savā kabatā. Ja viņi pasūdzās tad konkurentam aizliedz uzreiz, bet viņu pārkāpumi va nu tiek palaisti garām vai nu paglauda galviņu un pasaka tā vairs nākamsezon nedari,šo mēs tev atļausim..
Gribeetu gan redzeet, kaa tur kaads, piemeeram, Hamiltonam paglauda "galvinju"...

  -1 [+] [-]

, 2021-05-13 11:00, pirms 3 gadiem
Sūdzambībele Hamiltons... tāds mīkstais - sūdzās par katru sīkumu... Es vēl saprastu, ja Makss būtu pārliecinošs kopvērtējuma līderis bez lielām izredzēm kādam viņu pārspēt - tad es vēl piedotu šādu sūdzību, bet tagad, kad Hamiltons vienalga vēl ir ātrāks... tas tikai pierāda to, ka Mercedes (un jo īpaši Hamiltons) nemīl spēcīgu konkurenci. Viņiem vajag vieglas uzvaras - tas nekas, ka tādā veidā tiek kaitēts pašam sporta veidam...

     [+] [-]

, 2021-05-14 21:30, pirms 3 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Labs un izvelkamo stūri mersim ļāva izmantot visu sezonu nevis atņēma uzreiz.
Lasīt māki? Nedrīkst būt kustīgas AERODINAMISKĀS detaļas.

Un nevienā vietā nebija noteikums, ka ar stūres izvilkšanu nedrīkst mainīt riepas leņķus.

     [+] [-]

, 2021-05-14 21:31, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Sūdzambībele Hamiltons... tāds mīkstais - sūdzās par katru sīkumu... Es vēl saprastu, ja Makss būtu pārliecinošs kopvērtējuma līderis bez lielām izredzēm kādam viņu pārspēt - tad es vēl piedotu šādu sūdzību, bet tagad, kad Hamiltons vienalga vēl ir ātrāks... tas tikai pierāda to, ka Mercedes (un jo īpaši Hamiltons) nemīl spēcīgu konkurenci. Viņiem vajag vieglas uzvaras - tas nekas, ka tādā veidā tiek kaitēts pašam sporta veidam...
Nu c`mon. Noteikumi ir noteikumi. Ir skaidrs, ka RB ir viņus pārkāpuši.