Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar Baku ielās, abi 'Ferrari' piloti izstājas

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzvar Baku ielās, abi 'Ferrari' piloti izstājas
Foto: Motorsport.com

Azerbaidžānas F1 sacīkstēs tehnisku problēmu dēļ izstājās abi "Ferrari" komandas piloti, bet dubultuzvaru izcīnīja "Red Bull" vienība. Makss Verstapens apdzina Serhio Peresu un pārliecinoši finišēja pirmais, vēl vairāk nostiprinoties vadībā pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Kvalifikācijas uzvarētājs Šarls Leklērs startā zaudēja pirmo pozīciju, kad pirmajā līkumā pa iekšmalu viņu apdzina Peress, savukārt Verstapens saglabāja trešo vietu. Jau pašā sākumā Peress iekrāja nelielu pārsvaru, kas turpinājumā saglabājās, bet Verstapens brauca cieši aiz Leklēra, gan īsti nemēģinot apdzīt.

Karloss Sainss pēc starta bija noturējies ceturtajā vietā un turpmākajos apļos atpalika no vadošās trijotnes. Devītajā aplī "Ferrari" pilots izstājās, jo bija radušās problēmas ar bremzēm, bet tiesneši nozīmēja virtuālās drošības mašīnas periodu. "Red Bull" piloti palika trasē, bet Leklērs izmantoja situāciju, lai veiktu pirmo boksu apmeklējumu. Pie mehāniķiem devās arī citi, ieskaitot Džordžu Raselu, kurš bija nokļuvis ceturtajā vietā.

Desmitajā aplī cīņa atsākās. Ātri vien Verstapens sadeldēja līdera pārsvaru un jau 15. apļa pirmajā līkumā apdzina Peresu, kuram komanda bija devusi pavēli necīnīties.

Leklērs pēc veiktā pitstopa zaudēja līderim ap 12 sekundēm. Kad 17. aplī vidējā sastāva riepas uz cietajām nomainīja arī Peress, bet vēl divu apļus vēlāk - Verstapens, "Ferrari" braucējam radās izdevība atgriezties vadībā.

Prieki bija īsti, un 20. aplī izgaisa visas "Ferrari" cerības, kad no līdera mašīnas aizmugures parādījās dūmi, un Leklērs bija spiests doties boksos, lai izstātos. Verstapens tobrīd bija piecas sekundes priekšā Peresam, un "Red Bull" devās pretī dubultuzvarai, kamēr jau trešajā pozīcijā nokļuva "Mercedes" pārstāvis Rasels.

32. aplī tehnisku problēmu dēļ trases malā apstājās Kevins Magnusens, vēlreiz bija jāpasludina virtuālās drošības mašīnas periods, bet vadošie trīs piloti iebrauca boksos, lai veiktu pēdējo riepu maiņu. Uz ceturto pozīciju bija pacēlies Pjērs Gaslī, bet viņš pitstopā nedevās. Jau piektais brauca otrs "AlphaTauri" pilots Juki Cunoda, bet Lūiss Hamiltons, kurš bija ticis pie svaigām riepām, viņu drīz vien apdzina. Cunodam, pēc tiesnešu pavēles, turklāt nācās iebraukt boksos, lai veiktu labojumus bojātajam aizmugurējam antispārnam, kas viņu atmeta ārpus pirmā desmitnieka.

Atlikušajā sacensību daļā Verstapens ievērojami aizbēga no Peresa un uzvarēja ar 21 sekundes pārsvaru. Rasels pārliecinoši finišēja trešais, bet Hamiltons ierindojās ceturtajā vietā, atkal piekāpjoties komandas biedram. Gaslī piektā vieta ir viņa labākais rezultāts sezonā, tāpat kā "Aston Martin" pilota Sebastiana Fetela sestā pozīcija. "Alpine" un "McLaren" komandu braucēji sadalīja pārējos punktus, pirmo desmitnieku noslēdzot Fernando Alonso, Danielam Rikjardo, Lando Norisam un Estebanam Okonam.

"Formula 1" sezonas devītais posms tiks aizvadīts jau pēc nedēļas, kad 19. jūlijā notiks sacensības Kanādā, Monreālas trasē.

Azerbaidžānas GP rezultāti

VietaPilotsMašīnaApļiRezultātsPitstopi
1.Makss VerstapensRed Bull-RBPT512
2.Serhio PeressRed Bull-RBPT51+20.8232
3.Džordžs RaselsMercedes51+45.9952
4.Lūiss HamiltonsMercedes51+1'11.6792
5.Pjērs GaslīAlphaTauri-RBPT51+1'17.2991
6.Sebastians FetelsAston Martin-Mercedes51+1'24.0991
7.Fernando AlonsoAlpine-Renault51+1'28.5961
8.Daniels RikjardoMcLaren-Mercedes51+1'32.2071
9.Lando NorissMcLaren-Mercedes51+1'32.5561
10.Estebans OkonsAlpine-Renault51+1'48.1841
11.Valteri BotassAlfa Romeo-Ferrari50+1 aplis1
12.Alekss AlbonsWilliams-Mercedes50+1 aplis2
13.Juki CunodaAlphaTauri-RBPT50+1 aplis2
14.Miks ŠūmahersHaas-Ferrari50+1 aplis2
15.Nikolā LatifiWilliams-Mercedes50+1 aplis2
16.Lānss StrolsAston Martin-Mercedes46Izstājās2
-Kevins MagnusensHaas-Ferrari31Izstājās1
-Gvanju ŽouAlfa Romeo-Ferrari23Izstājās2
-Šarls LeklērsFerrari21Izstājās2
-Karloss SainssFerrari8Izstājās0

F1 kopvērtējums pēc 8. posma:

VietaPilotsValstsPunkti
1.Makss VerstapensNīderlande150
2.Serhio PeressMeksika129
3.Šarls LeklērsMonako116
4.Džordžs RaselsApvienotā Karaliste99
5.Karloss SainssSpānija83
6.Lūiss HamiltonsApvienotā Karaliste62
7.Lando NorissApvienotā Karaliste50
8.Valteri BotassSomija40
9.Estebans OkonsFrancija31
10.Pjērs GaslīFrancija16
11.Fernando AlonsoSpānija16
12.Kevins MagnusensDānija15
13.Daniels RikjardoAustrālija15
14.Sebastians FetelsVācija13
15.Juki CunodaJapāna11
16.Alekss AlbonsTaizeme3
17.Lānss StrolsKanāda2
18.Gvanju ŽouĶīna1
VietaKomandaPunkti
1.Red Bull279
2.Ferrari199
3.Mercedes161
4.McLaren65
5.Alpine47
6.Alfa Romeo41
7.AlphaTauri27
8.Haas15
9.Aston Martin15
10.Williams3

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

1 2 58 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2022-06-12 15:52, pirms 2 gadiem
Who the F is George Russell ? Ātrākais starp lēnākajiem ? 8 posmi aiz muguras un Ruselu sacīkstē esmu redzējis tikai vienu reizi, kad viņš aizstāvējās no Makša Spānijas GP. Viss, vairāk par viņu neviens neko nav teicis 8 posmos, bet visus 8 posmus viņš ir pabeidzis pirmajā pieciniekā un trešais podijums šodien. Nu nereāli veiksmīgs šosezon Rusels

Overall, boring race, cerēju uz ko interesantu, kā bija pagāšgad, bet nu, šis posms bija riktīga sēne, vienīgais, kas iepriecināja, bija Luiss

  +1 [+] [-]

, 2022-06-12 15:53, pirms 2 gadiem
Šādos apstākļos Buļļu uzvara bija nenovēršama, un par to prieks. Žēl tikai "Ferrari" fiasko un īpaši jau Kārļa Saiņa Jr. (autortiesības Radio2). Vēsākos apstākļos gan jau "Ferrari" izturētu, tomēr šādi līdz titulam kā līdz Ķīnai.
Patika "McLaren" šovs. "Mercedes" stabilitāte arī apsveicama. Hamim tomēr gribas turēt līdzi tautietim, lai nekristu kaunā. Un tieši tas bija tas, ko viņš darīja. Visu cieņu!

  -1 [+] [-]

, 2022-06-12 15:54, pirms 2 gadiem
Ko, lai saka, tā dīvainā sajūta, kad ātrākais un labākais neuzvar. Ferrari burtiski ar lielu centību dāvina titulu pretiniekiem. Un joprojām neko nedara lietas labā, no sirds žēl Leklēra, izliekas uz maksimumu, bet...

RBR stabils sniegums, kā tam arī būtu jābūt ar ātrāko auto.

Merši, lūk par tiem prieks, taču Hamiltona gan žēl, kā viņa mašīna lēka, pat onbord kaamerā tas dzirdams, nebrīnīšos ja mugura zilumos būs , bet stabili izmanto iespējas. Jāskatās kā būs citās trasēs, taču kopumā izskatās, ka starpība no līderiem atkal jau sezonas sākuma lielumā.

Mazajiem buļļiem labs sneigums un žēl Cunodas tehniskās ķibeles, sniegums šodien labs.

Fetels un Alonso tiešām malači, Alonso priecē un jāteic Alpine ātrums taisnēs iespaidīgs, Reno var arī Okons nelslikti, lai arī ar nelielu veiksmi.

McLaren, prieks, par Rikjardo, abi tuvu, taču komanda varēja tomēr ļaut Norisam pacīnīties beigās.

Kopumā, tāda vienmuļa sacīkste manuprāt.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-12 15:54, pirms 2 gadiem
Lou Friday's rakstīja: Nu nereāli veiksmīgs šosezon Rusels
Izcils Tev humors, tiešām izcils

     [+] [-]

, 2022-06-12 15:56, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Šādos apstākļos Buļļu uzvara bija nenovēršama, un par to prieks. Žēl tikai "Ferrari" fiasko un īpaši jau Kārļa Saiņa Jr. (autortiesības Radio2). Vēsākos apstākļos gan jau "Ferrari" izturētu, tomēr šādi līdz titulam kā līdz Ķīnai.
Patika "McLaren" šovs. "Mercedes" stabilitāte arī apsveicama. Hamim tomēr gribas turēt līdzi tautietim, lai nekristu kaunā. Un tieši tas bija tas, ko viņš darīja. Visu cieņu!
Nu par ko kaunēties nav, merši izteikti uz Hamiltona auto eksperimentē un regulējumus meklē biežāk, tāpēc pat viņa mašīna mazliet stiprāk lēkāja nekā Ruselam.

Man gan šķiet būtu labāk, ja kā iepriekš abi braucēji tiktu izmantoti ekperimentiem, bet nu ok, merši paši tā izlēma, bet nu lēkāja nenormāli, caur visiem mikrafoniem dzirdams . Bet, jā merši priecēja, ja vien neskatās uz atpalicību no līderiem

     [+] [-]

, 2022-06-12 15:58, pirms 2 gadiem
Teikšu godīgi. Kad Rasels sezonas beigās būs trešais kopvērtējumā, tad cerams, ka neviens vairs muti lieki nedzesēs. Jau šobrīd tas izskatās komiski, lai neteiktu vairāk.

     [+] [-]

, 2022-06-12 16:01, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Nu par ko kaunēties nav, merši izteikti uz Hamiltona auto eksperimentē un regulējumus meklē biežāk, tāpēc pat viņa mašīna mazliet stiprāk lēkāja nekā Ruselam.

Man gan šķiet būtu labāk, ja kā iepriekš abi braucēji tiktu izmantoti ekperimentiem, bet nu ok, merši paši tā izlēma, bet nu lēkāja nenormāli, caur visiem mikrafoniem dzirdams . Bet, jā merši priecēja, ja vien neskatās uz atpalicību no līderiem
Ļoti vienkārši - Rasels ir "Mercedes" nākotne un ir daudz motivētāks, turklāt šobrīd ir pirmais pilots, tāpēc tas viss nav nekāds brīnums.
Kas tiešām nepriecē, ir tas, ka pilotus liek zem tanka. Tas no "Mercedes" puses ir nelietīgi un gļēvi. Labāk būtu padomājuši par pilotu veselību. Es to visu tiešām nesaprotu.
Slēpts komentārs: LUKA GOAT MVP

  +1 [+] [-]

, 2022-06-12 16:03, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: Hamiltons - vakar čempions, šodien pēdējais jo izrādās ka viss no mašīnas tomēr atkarīgs. Suuds ne sportaveids.
Tas pēdējais esi Tu. Hemiltons ir vairākkārtējs F1 čempions.

  +2 [+] [-]

, 2022-06-12 16:08, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ļoti vienkārši - Rasels ir "Mercedes" nākotne un ir daudz motivētāks, turklāt šobrīd ir pirmais pilots, tāpēc tas viss nav nekāds brīnums.
Kas tiešām nepriecē, ir tas, ka pilotus liek zem tanka. Tas no "Mercedes" puses ir nelietīgi un gļēvi. Labāk būtu padomājuši par pilotu veselību. Es to visu tiešām nesaprotu.
Mazliet nepiekritīšu, īsti pirmais nr.nav, domāju merši viņam ļauj izbaudīt braukšanu pierast pie komandas, jo jau no pirmā posma komanda iet divus dažādus ceļus meklējot viduceļu. Ja piemēram Rasela gadījumā paprovē vienu, strādā, paporvē otru nestrādā, un attiet atpakaļ pie pirmā, tad ar Hamiltonu turpina meklēt, Hamiltona ātrums zudis nav.
Domāju tuvāk sezonas beigām arī Raselu iesaistīs attīstībā. Vispār ar meršiem jocīgi, ja skatās vietām telemetriju, viņi var nobraukt abi super ātri superīgi apļi vienalga garāki , īsāki, taču tad atkal seko nestabilitāte, gan pa sektoriem, gan izejām un ieejām līkumos. Viņi paši vēl nav atkoduši kā strādāt ar šo konceptu.

Turklāt mašīna ļoti jūtīga uz izmaiņām un ideālais diapazons šaurs. Ja parasti, kad viņiem vēders pa zemi sitās viņi cēla augšā piekari, mainīja leņķi, tad šoreiz to darot auto bija pat sekundi lēnāks. Rusela un Hamiltona gadījumā atšķirās auto leņķis, izsvarojums un piekares cietība, abiem nelielas atšķirības spārnu leņķos.

  +2 [+] [-]

, 2022-06-12 16:10, pirms 2 gadiem
Sacīkste diezgan aizraujoša un tanī pat laikā garlaicīga.
Rūgtuma sajūta par Ferrari dzinējiem.
Bija grūti skatīties kā Hamilton mēģināja izkapt no auto. Šādi 51 kratīšanās apļi uz muguru pielīdzināmi tālbraucēja 5 gadu darba stāžam.
Šķiet Vettel šodien bija labākais.

  -3 [+] [-]

, 2022-06-12 16:11, pirms 2 gadiem
cerams Laklers aizies no taas pabiru komandas

     [+] [-]

, 2022-06-12 16:11, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Ko, lai saka, tā dīvainā sajūta, kad ātrākais un labākais neuzvar. Ferrari burtiski ar lielu centību dāvina titulu pretiniekiem. Un joprojām neko nedara lietas labā, no sirds žēl Leklēra, izliekas uz maksimumu, bet...
Nu teikt ka Ferrari neko nedara lietas labā ir diezgan skaļš apgalvojums. Leklērs+Ferrari mašīna ir ātrākie. Ja viss F1 sēdētu vienādās mašīnās tad varētu kaut ko apgalvot un tāpat tehnika ir tehnika. Tas pat Hamiltons ar Ferrari drošivien izkostu visus ne sliktāk par Leklēru. Un jā redz ka Ferrari boss saka ka viņi tikai cīnās nav mērķis pacelt titulu šogad par visām varītēm, un tagad var saprast kāpēc viņš to saka.

Visa sportiskā interese par līderiem beidzās pēc frāzes "Stop fighting". Un vēl pretīgāk palika kad Maksim nu tā izlaizīja pēc uzvaras ka vemt sagribas.
Šodien interesanti bija Mercedes un McLaren, pārējie pabraukāja uz rinķi un meta mieru.

  -2 [+] [-]

, 2022-06-12 16:12, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tas pēdējais esi Tu. Hemiltons ir vairākkārtējs F1 čempions.
Ja visiem iedotu vienādas mašīnas tad mēs beidzot uzzinātu kurš ir īstais čempions, bet ja vienam ir ferari dzinējs, bet otram zirga rati tad tas nav nopietni.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-12 16:12, pirms 2 gadiem
elgarz rakstīja: cerams Laklers aizies no taas pabiru komandas
Uz kurieni viņam iet?

  -3 [+] [-]

, 2022-06-12 16:12, pirms 2 gadiem
Ferrari atkal sev sacīksti izčakarēja ar dzinēju. Es domāju, ka Ferrari vienkārši nav gatavi izcīnīt titulu tā arī paliks, ka Kimi būs pēdējais čempions no Ferrari

     [+] [-]

, 2022-06-12 16:13, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka čempions ir noskaidrots.
Ferrari un MB nebūs šosezon konkurenti RB.

     [+] [-]

, 2022-06-12 16:13, pirms 2 gadiem
Ļoti labi, Red Bull iet uz Konstruktoru un Čeko iesaistās cīņā ar Leklēru. Punkts par ātrāko apli arī interesants.

Pēdējās nedēļās Maksi kritizē par nepsihošanu par saviem rezultātiem. Tagad viss sāk izskatīties loģiski - ko dod 6 PP, ja ...

  -1 [+] [-]

, 2022-06-12 16:13, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: Ja visiem iedotu vienādas mašīnas tad mēs beidzot uzzinātu kurš ir īstais čempions, bet ja vienam ir ferari dzinējs, bet otram zirga rati tad tas nav nopietni.
Tas gan.
Šodien ar ratiem tālāk tiktu!

  +2 [+] [-]

, 2022-06-12 16:13, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Mazliet nepiekritīšu, īsti pirmais nr.nav, domāju merši viņam ļauj izbaudīt braukšanu pierast pie komandas, jo jau no pirmā posma komanda iet divus dažādus ceļus meklējot viduceļu. Ja piemēram Rasela gadījumā paprovē vienu, strādā, paporvē otru nestrādā, un attiet atpakaļ pie pirmā, tad ar Hamiltonu turpina meklēt, Hamiltona ātrums zudis nav.
Domāju tuvāk sezonas beigām arī Raselu iesaistīs attīstībā. Vispār ar meršiem jocīgi, ja skatās vietām telemetriju, viņi var nobraukt abi super ātri superīgi apļi vienalga garāki , īsāki, taču tad atkal seko nestabilitāte, gan pa sektoriem, gan izejām un ieejām līkumos. Viņi paši vēl nav atkoduši kā strādāt ar šo konceptu.

Turklāt mašīna ļoti jūtīga uz izmaiņām un ideālais diapazons šaurs. Ja parasti, kad viņiem vēders pa zemi sitās viņi cēla augšā piekari, mainīja leņķi, tad šoreiz to darot auto bija pat sekundi lēnāks. Rusela un Hamiltona gadījumā atšķirās auto leņķis, izsvarojums un piekares cietība, abiem nelielas atšķirības spārnu leņķos.
Ok, tas ka vairāk eksperimentē ar Hami, ir skaidrs. Viņš tomēr ir pieredzējušāks pilots, un viņa pieredze tieši šajā ziņā ir vērtīgāka. Tomēr ir jāsaprot, ka viņš vairs nebrauks n-tos gadus un ka tieši tāpēc Raselam ir jāļauj noticēt sev, kas arī tiek darīts. Rasels nav pirmais pilots tieši tāpēc, ka būtu labāks, bet tāpēc, ka viņš ir ilgtermiņa ieguldījums komandas attīstībā. Hamim vairs nav tās motivācijas, kā jau teicu. Tie kas saka, ka Hamis ir lēnāks un spēj braukt tikai ar ātru formulu, vispār nav pie pilna prāta un ir vienkārši heiteri. Bet Hamim vairs nav 25. Viņš ir pieradis cīnīties tikai par titulu, un šobrīd tas vienkārši nav iespējams. Tieši tāpēc ir absolūti loģiski dot iespēju tieši Raselam, jo Hamim tās 8-.5.vietas 100 gadus nav vajadzīgas.

  +2 [+] [-]

, 2022-06-12 16:15, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: Ja visiem iedotu vienādas mašīnas tad mēs beidzot uzzinātu kurš ir īstais čempions, bet ja vienam ir ferari dzinējs, bet otram zirga rati tad tas nav nopietni.
Ja visiem iedotu vienādas mašīnas, šo sporta veidu NEVIENS neskatītos. Tu vispār nesaproti, kas ir F1.

  +2 [+] [-]

, 2022-06-12 16:15, pirms 2 gadiem
kristaps30 rakstīja: Ferrari atkal sev sacīksti izčakarēja ar dzinēju. Es domāju, ka Ferrari vienkārši nav gatavi izcīnīt titulu tā arī paliks, ka Kimi būs pēdējais čempions no Ferrari
Vai esam aizmirsuši "Buļļu" pirmās sacīkstes?

     [+] [-]

, 2022-06-12 16:17, pirms 2 gadiem
Škiet, ka Eklērs ar Maksi jau šo sezonu sadalījuši. Viens visu laiku uzvar kvalifikācijās, otrais gonkās.

     [+] [-]

, 2022-06-12 16:17, pirms 2 gadiem
elgarz rakstīja: cerams Laklers aizies no taas pabiru komandas
Uz kurieni?
HAAS?
Jebkura pilota sapnis ir braukt Ferrari. Ja Tu līdz tam nonāc, pats prom nedodies, lai cik dziļā bedrē komanda būtu.
Tas, kas Leklēram būtu jādara ir jāņem groži savās rokās un jāvēršas pie komandas vadības (ne pie Binoto) un jāpiedāvā vīzija ar kuru savulaik Šūmahera, Brauna un Toda trijotne dominēja - komandai jāatgriežas pie ārvalstniekiem draudzīgas politikas. Nav un nebūs itāļi labi augstākā līmeņa vadītāji. Komandai ir vajadzīgi friči, briti, francūži, kas izved to cauri kalniem un lejām. Ar itāļu dzīves uztveri var radīt brīnišķīgas mašīnas, bet ne vadīt komandu.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-12 16:18, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Vai esam aizmirsuši "Buļļu" pirmās sacīkstes?
2005.gads... Godīgi sakot neatceros.
Kas tad notika?

  +1 [+] [-]

, 2022-06-12 16:21, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ok, tas ka vairāk eksperimentē ar Hami, ir skaidrs. Viņš tomēr ir pieredzējušāks pilots, un viņa pieredze tieši šajā ziņā ir vērtīgāka. Tomēr ir jāsaprot, ka viņš vairs nebrauks n-tos gadus un ka tieši tāpēc Raselam ir jāļauj noticēt sev, kas arī tiek darīts. Rasels nav pirmais pilots tieši tāpēc, ka būtu labāks, bet tāpēc, ka viņš ir ilgtermiņa ieguldījums komandas attīstībā. Hamim vairs nav tās motivācijas, kā jau teicu. Tie kas saka, ka Hamis ir lēnāks un spēj braukt tikai ar ātru formulu, vispār nav pie pilna prāta un ir vienkārši heiteri. Bet Hamim vairs nav 25. Viņš ir pieradis cīnīties tikai par titulu, un šobrīd tas vienkārši nav iespējams. Tieši tāpēc ir absolūti loģiski dot iespēju tieši Raselam, jo Hamim tās 8-.5.vietas 100 gadus nav vajadzīgas.
Jam tas ka Hamiltons brauc kā brauktdams ir skaidrs, bet cilvēki laikam neredz to kā viņš nokož vienu pēc otra brauktdams kratoties kā pa Latvijas ceļiem. Nedomāju ka pats Luiss ļoti satraucas par Raselu, vienīgi ja tīri cilvēcīgi skatoties besī ka nosacīts "zaļais gurķis"visulaiku ir priekšā

  -2 [+] [-]

, 2022-06-12 16:21, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ok, tas ka vairāk eksperimentē ar Hami, ir skaidrs. Viņš tomēr ir pieredzējušāks pilots, un viņa pieredze tieši šajā ziņā ir vērtīgāka. Tomēr ir jāsaprot, ka viņš vairs nebrauks n-tos gadus un ka tieši tāpēc Raselam ir jāļauj noticēt sev, kas arī tiek darīts. Rasels nav pirmais pilots tieši tāpēc, ka būtu labāks, bet tāpēc, ka viņš ir ilgtermiņa ieguldījums komandas attīstībā. Hamim vairs nav tās motivācijas, kā jau teicu. Tie kas saka, ka Hamis ir lēnāks un spēj braukt tikai ar ātru formulu, vispār nav pie pilna prāta un ir vienkārši heiteri. Bet Hamim vairs nav 25. Viņš ir pieradis cīnīties tikai par titulu, un šobrīd tas vienkārši nav iespējams. Tieši tāpēc ir absolūti loģiski dot iespēju tieši Raselam, jo Hamim tās 8-.5.vietas 100 gadus nav vajadzīgas.
Esmu pārliecināts, ka Luiss kaut kur dziļi sirdī nožēlo, ka pērn nebeidza karjeru. Neticu, ka viņš no rīta pamostas ar smaidu uz lūpām "Esmu F1 pilots un šī būs kārtējā lieliskā darba diena". Fakts, ka viņš ir topošās filmas par F1 producents (galvenajā lomā Breds Pits) daudz pasaka priekšā par viņa prioritātēm. F1 visticamāk, ka viņam jau ir krietni līdz kaklam, bet kaut kāda nepabeigtā darba (atņemts astotais tituls) dēļ viņš sevi vēl moka. Realitātē no tā neiegūst neviens, ne pats, ne komanda.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-12 16:22, pirms 2 gadiem
VienTiesis rakstīja: 2005.gads... Godīgi sakot neatceros.
Kas tad notika?
Šosezon, "ģēnij"! Bet varbūt biji domājis Čikāgas "Bulls"?

  -2 [+] [-]

, 2022-06-12 16:26, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ja visiem iedotu vienādas mašīnas, šo sporta veidu NEVIENS neskatītos. Tu vispār nesaproti, kas ir F1.
F1 ir negodīgs un suudain sportaveis. Tas būtu tā pat ja tenisā vienam iedosim raķeti lai servē, bet otram bumbiņu ložmetēju. Būs godīgi??? Negodīgi.

     [+] [-]

, 2022-06-12 16:27, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Esmu pārliecināts, ka Luiss kaut kur dziļi sirdī nožēlo, ka pērn nebeidza karjeru. Neticu, ka viņš no rīta pamostas ar smaidu uz lūpām "Esmu F1 pilots un šī būs kārtējā lieliskā darba diena". Fakts, ka viņš ir topošās filmas par F1 producents (galvenajā lomā Breds Pits) daudz pasaka priekšā par viņa prioritātēm. F1 visticamāk, ka viņam jau ir krietni līdz kaklam, bet kaut kāda nepabeigtā darba (atņemts astotais tituls) dēļ viņš sevi vēl moka. Realitātē no tā neiegūst neviens, ne pats, ne komanda.
Godīgi sakot, man kā Šūmja mūžsenam fanam ne brīdi nav žēl viņa neiegūtā titula. Tomēr ir interesanti pavērot viņa cīņu ar vējdzirnavām. Ja nu kādā neticamā veidā Hamim tomēr izdodies izcīnīt rekorda titulu, tad es cieņā noņemšu cepuri viņa priekšā, jo viņš to būs pilnībā pelnījis. Bet šobrīd vēroju viņa sniegumu un karjeru arī tīri zinātniskos nolūkos, jo jau gadiem interesējos par uzturzinātni (norāde uz Lūisa ēšanas paradumiem).
Tomēr novērtēju arī viņa ieguldījumu "Mercedes" attīstībā, īpaši jau tik sarežģītā brīdī. Viņš vēl ir spējīgs daudz dot komandai, lai tā atkal tiktu uz kājām.

     [+] [-]

, 2022-06-12 16:28, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: F1 ir negodīgs un suudain sportaveis. Tas būtu tā pat ja tenisā vienam iedosim raķeti lai servē, bet otram bumbiņu ložmetēju. Būs godīgi??? Negodīgi.
Ja tu zini, uz ko paraksties, tad nekas nav negodīgs. Tu brauc ar savu "ratu" un gaidi iespēju, lai tiktu augstāk. Apgalvot, ka tas ir negodīgi, ir tas pats, kas teikt ka dzīve ir negodīga

  +1 [+] [-]

, 2022-06-12 16:30, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Nedomāju ka pats Luiss ļoti satraucas par Raselu, vienīgi ja tīri cilvēcīgi skatoties besī ka nosacīts "zaļais gurķis"visulaiku ir priekšā
Es tomēr vēlētos vairāk cieņas pret Džordžu, jo viņš tomēr ir nopelnījis savu vietu, un katras pilots reiz ir bijis šāds "zaļš gurķis".

  -1 [+] [-]

, 2022-06-12 16:42, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Ļoti labi, Red Bull iet uz Konstruktoru un Čeko iesaistās cīņā ar Leklēru. Punkts par ātrāko apli arī interesants.

Pēdējās nedēļās Maksi kritizē par nepsihošanu par saviem rezultātiem. Tagad viss sāk izskatīties loģiski - ko dod 6 PP, ja ...
Šī lieta man nekad nav simpatizējusi F1. Arī tu tagad saki - Peress iesaistās cīņā ar Leklēru... Lai gan patiesībā viņam vajadzētu iesaistīties cīņā ar Verstapenu. Abu punktu skaits līdzīgs, bet komanda uzreiz nosprauž, ka Peress uz čempionu titulu var necerēt, ja vien Verstapens neizstājas atlikušajos sezonas posmos.

     [+] [-]

, 2022-06-12 17:46, pirms 2 gadiem
Visnotaļ garlaicīga sacīkste, lielā mērā abu Ferrari izkrišanas dēļ - ja runājam par cīņu par uzvaru. Pārējie RB nespēj stāvēt līdzi. Pēc RB un F ar lielu atstarpi nāk merši, un pēc viņiem tikpat lielā gabalā pārējie. Starp kuriem arī maz īsti interesantu cīņu bija. Pozitīvi pārsteidza vienīgi Fetels (ja neskaita kļūdu pēc apdzīšanas, bet pat ar to sasniedza labāko rezultātu sezonā), savukārt negatīvā - Alfa Romeo. Botasam mašīna galīgi negāja, principā jau visu nedēļas nogali. Laikam neatrada pareizos regulējumus, grūti spriest. Bet vismaz tika līdz galam, jo Ferrari dzinēju mašīnas šodien plīsa nost teju vai visiem. Ak, jā - Alpfa Tauri arī sezonas labākā sacīkste, ja vien neskaita Cunodas neveiksmi ar DRS aizlūzušo antispārnu un labu punktu zaudēšanu. Citādi jau maz ko atcerēties. Bet Hamiltonam ar to purināšanu patiešām traki. Redzot, kā viņš izrausās no vāģa pēc finiša, rodas domas - kāda velna pēc vēl braukt, ja par uzvarām cīnīties nevar, bet braukšana sagādā tādas mocības?!... Pat žēl paliek. Raselam salīdzinājumā ar viņu mašīna tik traki nekratās, plus vēl bieži paveicas, nu gluži kā iepriekšējos gados pašam Hamiltonam. Varbūt viņš tiktāl pieradis braukt ar vecā tipa mašīnu un vienmēr būt ātrākais, ka citos apstākļos vairs nespēj tik labi pielāgoties kā jaunais pārinieks? Tāpat būtu interesanti pagriezt laiku atpakaļ un ielikt Raselu Botasa vietā pagājušajā sezonā - tādā gadījumā esmu pārliecināts, ka Hamiltons būtu tālu priekšā. Mašīnas būtiski atšķiras, un, domāju, tas ir viens no iemesliem, kāpēc arī Čeko ir tik tuvu Maksim, un arī citi piloti ir gan cēlušies, gan grimuši. Vieniem jaunās mašīnas patīk, citiem - ne. Laikam tas atkarīgs no katra braukšanas stila, kas kuram parocīgāks, un spējas pielāgoties jauniem apstākļiem. Redzēs, vai Kanāda nesīs kādas pārmaiņas. Visticamāk, nekas būtiski nemainīsies...

  -1 [+] [-]

, 2022-06-12 18:17, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Ļoti labi, Red Bull iet uz Konstruktoru un Čeko iesaistās cīņā ar Leklēru. Punkts par ātrāko apli arī interesants.

Pēdējās nedēļās Maksi kritizē par nepsihošanu par saviem rezultātiem. Tagad viss sāk izskatīties loģiski - ko dod 6 PP, ja ...
Aga, tieši tāpēc radio sarunās visu sezonu maksima psiho jo kā dažs saka nepsiho
1 2 58 komentāri