Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso negadījumā lauzis žokli

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso negadījumā lauzis žokli
Fernando Alonso. Foto: indycar.com

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso, kurš ceturtdien Šveicē iekļuva ceļu satiksmes negadījumā, notikušā rezultātā lauzis žokli, taču spējis izvairīties no nopietnākām traumām.

Jau vēstījām, ka Alonso vadīto velosipēdu netālu no Lugano notrieca automašīna, un sportists, būdams pie samaņas, tika nogādāts slimnīcā. Lai gan sākotnējā informācija, kas izskanēja medijos, bija pretrunīga, jau pirmie rentgena uzņēmumi liecinājuši, ka Alonso varētu būt guvis lūzumus.

Ārsti veica padziļinātas pārbaudes un noskaidrojās, ka panākumiem bagātais autosportists guvis žokļa lūzumu, taču citādi nopietni savainojumi viņam nav konstatēti. Viņš jau pārvests uz slimnīcu Bernē, kur ir attiecīgās jomas speciālisti.

Pašlaik ir pāragri spriest, kā notikušais ietekmēs viņa sezonu, jo pirmais "Formula 1" posms paredzēts jau pēc pusotra mēneša, 28. martā Baghreinā. Pagaidām skaidrs vien tas, ka uz kādu laiku būs jāatliek malā pilnvērtīga trenēšanās.

Alonso F1 čempionātā debitēja 2000. gadā "Minardi" komandā, 2005. un 2006. gadā "Renault" sastāvā kļuva par čempionu, bet pēc 2018. gada sezonas izlēma ņemt pārtraukumu. Alonso izmēģināja spēkus gan sportskāru izturības sacīkstēs, ieskaitot dalību Lemānas 24 stundu braucienā, gan "IndyCar" seriālā un pat Dakaras rallijā. Tagad viņš uz vairākiem gadiem noslēdzis līgumu ar "Alpine" F1 komandu, kas līdz šim bija zināma kā "Renault".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com - Live, News, Foto, Video,...