Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Brīvā trasē Peress bija pat ātrāks par Verstapenu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Brīvā trasē Peress bija pat ātrāks par Verstapenu"
Serhio Peress. Foto: Red Bull

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko pavēstījis, ka komanda ir pamierināta ar to, kā Serhio Peress tajā iekļāvies, liekot noprast, ka meksikānis turpinās būt Maksa Verstapena pārinieks arī 2022. gada F1 pasaules čempionāta sezonā. Tāpat Marko noliedzis baumas, ka Pjērs Gaslī no "AlphaTauri" nometnes nākamgad varētu pāriet uz "Alpine".

Šobrīd Peresam ir spēkā līgums tikai uz šo gadu, sezonas sākums viņam nebija viegls, taču Baku trasē sportists jau spēja veiksmīgi konkurēt ar Verstapenu, pēc viņa avārijas izcīnot pirmo uzvaru "Red Bull" sastāvā un otro savā karjerā.

"Viņš komandā ir integrējies ļoti labi, viņš ir labs komandas spēlētājs," saka Marko, sevišķi priecājoties par Peresa sniegumu Azerbaidžānā. "Viņš vienmēr bija starp līderiem, taču līdzīgi bija arī Monako. Tiklīdz viņam priekšā bija brīva trase, viņš spēja parādīt tikpat ātrus vai pat ātrākus apļus kā Verstapens. Šī iemesla arī dēļ spējām uz pitstopu rēķina nokļūt priekšā Lūisam Hamiltonam."

"Red Bull" vienībai līdz ar to ir izdevies atrast otru pilotu, kurš regulāri gūst daudz punktus un nemēdz sagādāt negatīvus pārsteigumus. Kopš Daniela Rikjardo aiziešanas no "Red Bull" šāda loma tika uzticēta Pjēram Gaslī un Aleksam Albonam, taču viņi ar uzdevumu sekmīgi galā netika.

Šobrīd tiek baumots, ka Gaslī, kurš Baku posmā guva trešo vietu, nākamgad varētu kļūt par Fernando Alonso komandas biedru "Alpine" sastāvā.

"Viņš perfekti saskan ar "AlphaTauri" sacīkšu formulu," saka Marko. "Šī kombinācija kopā labi strādā. Šobrīd mums vēl ir līgums uz diviem gadiem, tāpēc nezinu, no kurienes radušās šīs runas par "Alpine". Turklāt Pjērs, būdams moderns francūzis, ir ideāla reklāmas seja "AlphaTauri" modes zīmolam."

Izmantotie resursi:
grandpx.com