Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahera komandai problēmas ar "Ferrari" dzinēju

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahera komandai problēmas ar "Ferrari" dzinēju
Foto: Haas F1 Team

Iepriekš tika ziņots, ka "Haas" komanda, kurā šogad startēs Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins, spējusi plānotajā laikā veikt 2021. gada sezonas mašīnas sagatavošanas darbus, taču parādījās baumas par problēmām ar "Ferrari" dzinēju. Tagad noskaidrojies, ka problēmas patiešām pastāv.

Anglijā bāzētajai vienībai nekādas aizķeršanās nesagādā Itālijā ražoto "Ferrari" motoru saņemšana, taču, lai jaudas agregātu iemontēšanu mašīnā jāveic speciālistiem no Maranello. Ņemot vērā, ka visiem, kas šobrīd ieceļo Apvienotajā Karalistē, desmit dienas jāuzturas karantīnā, laikus to izdarīt nav iespējams, jo pretējā gadījumā tiktu būtiski kavēta gatavošanās F1 oficiālajiem testiem.

"Mums ir problēmas ar "Ferrari" darbinieku nokļūšanu Banberijā, lai varētu samontēt motorus, jo viņiem būtu jāuzturas karantīnā," stāsta "Haas" vadītājs Ginters Steiners. "Mēs to nevaram atļauties laika ziņā, tāpēc esam nolēmuši pirmo reizi formulu iedarbināt Bahreinā."

Ar līdzīgu problēmu šobrīd saskārusies "AlphaTauri" vienība, kas bāzējas Itālijā, kamēr tās īpašniece "Red Bull" strādā Anglijā. "Honda" darbinieki strikto ceļošanas ierobežojumu dēļ nav pametuši Apvienoto Karalisti, tādēļ var strādāt ar "Red Bull", taču došanās uz "AlphaTauri" rūpnīcu brīvi nav iespējama, jo tad karantīnā jāatrodas 14 dienas. "AlphaTauri" aerodinamikas tunelis savukārt atrodas Bičesterā, kas ievērojami apgrūtina darbu.

Tikmēr viena daļa no "Honda" personāla, kam būtu jādodas uz Angliju, jau sešas nedēļas iesprūdusi Itālijā. Tāpat kavējas mašīnas jauno detaļu nogādāšana uz pārbaudēm "Red Bull" tehnoloģiju centrā, lai pēc tam tās varētu tikt testētas vēja tunelī.

"Nabaga puiši šeit ieradās 11. janvārī un paliks šeit līdz pat testiem, kas no 23. līdz 25. februārim notiks Imolā," stāsta "AlphaTauri" komandas vadītājs Greiems Vatsons, norādot, ka "breksits" situāciju ietekmējis vēl negatīvāk par "Covid-19" vīrusu.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

  -1 [+] [-]

, 2021-02-12 09:34, pirms 4 gadiem
Kur problēma? sēdi karantīnā un liec kopā.

     [+] [-]

, 2021-02-12 11:38, pirms 4 gadiem
Ja reiz problēma ir tā, ka pareizie darbinieki nevar nokļūt tur, kur nepieciešams, tad kāds sakars tādam virsrakstam? Ja varētu ielikt "dislike" autoram, šis būtu tas gadījums, kad es to darītu...

     [+] [-]

, 2021-02-12 12:07, pirms 4 gadiem
Mikam ai dod Fatera 2004 gada formulu