Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Tiks pilnībā apturēta F1 dzinēju attīstīšana

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Tiks pilnībā apturēta F1 dzinēju attīstīšana
Foto: Red Bull Racing

Šodien notikušajā F1 Komisijas sēdē visas komandas nobalsoja par to, ka jau no 2022. gada tiks pilnībā apturēta dzinēju turpmākā attīstīšana, kamēr vēl līdz galam nav izdevies vienoties par sprinta sacīkšu ieviešanu un maksimālās algas noteikšanu pilotiem.

Par nepieciešamību uz vairākiem gadiem apturēt motoru attīstīšanas darbus īpaši iestājās "Red Bull" komanda, kas ir gatava par saviem līdzekļiem uzturēt "Honda" radītos motorus, taču nevarētu atļauties tos ražot pati. Kā zināms, pēc šīs sezonas "Honda" rūpnīca aizies no F1 čempionāta, bet "Red Bull" arī turpmākos gadus grib startēt ar tās radītajiem dzinējiem.

Lai gan vēl pagājušā gada beigās ne visas komandas atbalstīja šo ieceri, pārrunas ievērojami progresējušas, un šodien jau vienbalsīgi tika lemts par dzinēju attīstības iesaldēšanu sākot ar nākamo gadu. Jauni motori, pēc jauniem tehniskajiem noteikumiem tiks ražoti 2025. vai 2026. gadā.

Tika ziņots, ka šodien notiks balsojums par sprinta sacīkšu ieviešanu trijos gaidāmās sezonas posmos, taču pagaidām vēl diskusijas par šo tēmu turpināsies. Komandas vēlas dziļāk izpētīt šo ideju un vēlāk arī tiks pieņemts galējais lēmums.

Ideja paredz, ka Kanādas, Moncas un Brazīlijas posmos ierastā kvalifikācija tiks pārcelta uz piektdienu, kamēr sestdien notiks 100 kilometrus garas sprinta sacensības. To iznākums noteiktu galīgo starta izkārtojumu svētdienas sacīkstēm, turklāt pilotiem šajās sprinta sacīkstēs, iespējams, būtu jācīnās par pusi no "Grand Prix" sacensībās pieejamajiem punktiem.

Tāpat tika pacelts jautājums par F1 pilotu algu ierobežošanu. Iespējams, jau tuvāko sezonu laikā tiks noteikts maksimālais atalgojums, ko drīkst saņemt sacīkšu braucējs, taču arī par to vēl galīgais lēmums nav pieņemts.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-02-11 20:09, pirms 3 gadiem
Tad jau Mersiis dominēs vēl vairāk

     [+] [-]

, 2021-02-11 20:45, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Tad jau Mersiis dominēs vēl vairāk
Mersis ir "tikai" trešais jaudīgākais motors, jo vislielākā jauda ir Honda, tad Renault, Mercedes, Ferrari.
Pie tam, izņemot Ferrari, daudziem ir vēl tokeni motoru attīstībai, kamēr Mercedes tādu ir mazāk.