Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots Maldonado: "Joprojām nesaprotu, kāpēc mani atlaida"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 pilots Maldonado: "Joprojām nesaprotu, kāpēc mani atlaida"
Pastors Maldonado. Foto: Lotus F1 Team

Venecuēliešu autosportists Pastors Maldonado, kurš savas F1 karjeras laikā iemantoja visai skandalozu slavu gan ar saviem izteikumiem, gan uzvedību trasē, joprojām nesaprot, kāpēc 2016. gadā viņu "Renault" atlaida no darba.

F1 pasaules čempionātā Maldonado ienāca 2011. gadā, kā tā brīža GP2 čempions, un pirmās trīs sezonas pavadīja "Williams" komandā, vienās no sacīkstēm arī sarūpējot leģendārajai vienībai pēdējo no līdz šim gūtajām uzvarām. Pēc tam divus gadus Maldonado brauca "Lotus" vienībā, taču pēc sportista ierašanās, gatavojoties 2014. gada sezonai, situācija kļuva kritiska.

"Toreiz man bija divas iespējas - startēt "Force India" vai "Lotus" sastāvā," stāsta Maldonado. "Tā bija loģiska izvēle. Viņus sponsorēja lieli uzņēmumi, arī tādi, kuriem bija intereses manā valstī. Starp novembri un janvāri tā kļuva par pilnīgi citu komandu, visi aizgāja. Palika tikai daži, bija daudz stresa un nezinājām, ko darīt tālāk. Simulators tika slēgts, jo nebija naudas, lai to atkal atvērtu. Un tajā bija ielādētas tikai kādas divas vai trīs trases, jo katra no tām maksāja 20 tūkstošus eiro."

Komandas finansiālās problēmas atspoguļojās trasē, jo 2014. gada sezonā, tostarp neizturīgo "Renault" dzinēju dēļ, "Lotus" izcīnīja tikai desmit punktus, divus no kuriem nopelnīja Maldonado.

"Pusē no sacīkstēm mēs nefinišējām strukturālu, tehnisku vai dzinēja problēmu dēļ," tagad atceras pilots. "Togad "Red Bull" ar šiem motoriem pat guva uzvaras un konkurēja ar "Mercedes", bet mums neizdevās panākt to, lai mašīna darbotos kā nākas. Nebija tā, ka mēs bijām lēni, dažreiz motoru pat nevarēja iedarbināt. Tas smagi atsaucās uz komandu, un nebija viegli tajā laikā tur atrasties."

2015. gada sezonā jau bija labāk, Maldonado guva 27 punktus, taču tas bija gandrīz divreiz mazāk nekā komandas biedram Romēnam Grožānam, kurš arī izcīnīja vienu pjedestālu. Pēc tam komandu pārņēma "Renault" un uz 2016. gada sezonu Maldonado nolēma aizvietot ar debitantu Džolionu Palmeru.

"Kad tā kļuva par "Renault" komandu, zināju, ka sastāvā nepalikšu, taču bija grūti kaut ko saprast, jo vienā dienā viņi teica "jā", bet nākamajā - jau pilnīgi pretējo," neslēpj Maldonado. "Bija pamatīgs juceklis. Un tad viņi par pilotu izvēlējās Palmeru. Tas bija neticami, pat tad, ja viņš līdz nestu naudu. Toreiz viņi pieņēma daudzus nepareizus lēmumus, gan attiecībā uz pilotiem, gan tehnisko personālu un sacīkšu mašīnu."

Divās "Renault" komandā pavadītajās sezonās Pālmers nevienu punktu neizcīnīja.

Pēc F1 braucēja karjeras beigšanas divas sezonas Maldonado bija "Pirelli" oficiālais testpilots, bet 2018. gadā startēja Lemānas 24 stundu sacīkstēs, LMP2 klasē izcīnot piekto vietu, kamēr FIA WEC pasaules čempionātu noslēdza trešajā vietā. Arī 2019. gadā venecuēlietis startēja Lemānā, bet nefinišēja.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2021-02-11 17:11, pirms 3 gadiem
Viennozīmīgi - visu laiku labākais venecuēliešu F1 pilots!

     [+] [-]

, 2021-02-11 17:35, pirms 3 gadiem
Viņš vairāk dauzija formulu nekā brauca ar viņu😂