Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fitipaldi aiziet no "Ferrari" akadēmijas, lai ceļu uz F1 bruģētu Amerikā

Juris Grīns
Juris Grīns

Fitipaldi aiziet no "Ferrari" akadēmijas, lai ceļu uz F1 bruģētu Amerikā
Enco Fitipaldi. Foto: Scuderia Ferrari

Divkārtējā F1 pasaules čempiona Emersona Fitipaldi mazdēls Enco paziņojis, ka aiziet no "Ferrari" pilotu akadēmijas, lai turpmāko karjeru veidotu Amerikā.

"Ferrari" junioru programmai Enco Fitipaldi pievienojās 2016. gadā, kad arī uzsāka karjeru formulu sacensībās. 2018. gadā nāca pirmie panākumi, kad brazīlietis kļuva par Itālijas "Formula 4" čempionu, kā arī ieguva ceturto vietu Vācijas ADAC F4 seriālā. 2019. gadā viņš kļuva par "Formula Regional" Eiropas vicečempionu, savukārt pērn debitēja FIA "Formula 3" čempionātā.

F3 debijas sezona nebija viegla, tikai dažās sacīkstēs izdevās finišēt pirmajā desmitniekā, taču čempionāta pēdējā posmā Mudžello Fitipaldi parādīja savu labāko sniegumu, braucienos izcīnot piekto un ceturto vietu. Kopvērtējumā viņš ierindojās 15. vietā.

Tagad 19 gadus vecais Fitipaldi paziņojis, ka neturpinās dalību "Ferrari" pilotu akadēmijā, un jau noslēdzis līgumu ar "Andretti Autosport" un "RP Motorsport" par startēšanu "Indy Pro 2000" čempionātā, kas ir viena no "IndyCar" attīstības kategorijām.

"Tā kā pārceļos uz ASV, vairs nevaru turpināt dalību "Ferrari" pilotu akadēmijā," viņš saka. "Man trūkst vārdu, lai pateiktu visu, par ko esmu viņiem pateicīgs. Visas zināšanas, ko tur ieguvu, ņemšu sev līdzi, un gribu pateikt paldies ikvienam "Ferrari" darbiniekam, kas palīdzēja man attīstīties gan kā pilotam, gan cilvēkam. Esmu drošs, ka šis solis palīdzēs tuvoties manam mērķim - startēšanai "Formulā 1" un "IndyCar"."

Enco vectēvs Emersons Fitipaldi pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados bija viens no vadošajiem F1 pasaules čempionāta braucējiem. Savā F1 karjerā viņš izcīnīja 14 uzvaras, 1972. un 1974. gadā arī kļūstot par čempionu. Tāpat viņš divreiz uzvarējis "Indianapolis 500" autosacīkstēs un vienreiz kļuvis par CART seriāla čempionu. Enco brālis Pjetro Fitipaldi šobrīd ir F1 komandas "Haas" rezerves pilots.