Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Es netērēju enerģiju tam, lai domātu par iespējamo avāriju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Es netērēju enerģiju tam, lai domātu par iespējamo avāriju"
Lūiss Hamiltons un Makss Verstapens preses konferencē. Foto: Motorsport.com

Gatavojoties noslēdzošajam F1 pasaules čempionāta posmam, kas svētdien tiks aizvadīts Abū Dabī trasē, šodien preses konferencē tikās abi titula pretendenti Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Pirms pēdējām sacensībām viņiem ir vienāds punktu skaits.

"Pēc pagājušās sezonas man nebija liela cerība, ka sēdēšu šeit šīs sezonas beigās un cīnīšos par titulu," sacīja "Red Bull" pilots Verstapens, kurš pagājušajā gadā ierindojās trešajā vietā un čempionam Hamiltonam zaudēja 133 punktus. "Jau kopš šīs sezonas sākuma spējām konkurēt un uzrādījām labus rezultātus, bija arī dažas neveiksmes, bet kopumā varam būt lepni par visas komandas veikumu."

Lai kurš arī nekļūtu par čempionu, abiem pilotiem tā būs kā iekļūšana citā pasaulē - Verstapens titulu izcīnītu pirmo reizi, bet Hamiltons ar astoto panākumu nokļūtu priekšā leģendārajam Mihaelam Šūmaheram un tad būtu titulētākais pilots visā vēsturē.

"Šis ir neticams komandas veikums gan rūpnīcā, gan trasē," komentējot līdz šim paveikto, teica "Mercedes" pārstāvošais Hamiltons. "Neviens iepriekš vēl nav izcīnījis astoņus titulus, bet es jūtos pateicīgs par iespēju būt te. No atmiņām arī zinu, kā tas ir, cīnīties par pirmo titulu, man ir šāda pieredze. Zinu, kas tie ir par emociju virpuļiem, kam jāiziet cauri."

Viens no tematiem, kas šobrīd tiek ķidāts aizkulisēs, ir iespējama sadursme abu pilotu starpā. Nav noslēpums, ka Verstapens ir gatavs iet uz pilnu banku un var riskēt ar abu braucēju izstāšanos, jo tādā gadījumā tieši viņš kļūs par čempionu (holandietim šogad ir par vienu uzvaru vairāk). Par to abiem tika vaicāts arī preses konferencē.

"Pilots nekad nedomā par tādām lietām," saka Verstapens. "Tu vienkārši dodies uz sacīkšu nedēļas nogali, gribēdams paveikt visu pēc iespējas labāk un, protams, uzvarēt. Ir tikai dabiski, ka mediji sāk rakstīt šādas lietas. Īsti man nav ko vairāk teikt šajā sakarā. Esmu ieradies šeit izdarīt visu, cik labi vien spēju, esmu mēģinājis sagatavoties vislabāk un, saprotams, mērķēju kļūt par uzvarētāju."

Hamiltons sacīja: "Godīgi sakot, es šādām lietām neveltu savu enerģiju. Esmu šeit, lai ar šo neticamo komandu paveiktu darbu vislabākajā veidā. Atskatoties uz sezonas sākumu, nebijām gaidījuši ka uz pēdējo posmu ieradīsimies šādā spraigā situācijā. Kā komanda esam apbrīnojami atkopusies un pēdējo sacīkšu laikā jau atrodamies pavisam lieliskā pozīcijā. Dosimies uz priekšu ar pilnu jaudu un tādu pašu koncentrēšanos, un mēs netērējam savus spēkus lietām, kas ir ārpus mūsu kontroles."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-12-09 22:38, pirms 3 gadiem
Nākošgad čempis Alonso!

     [+] [-]

, 2021-12-10 13:51, pirms 3 gadiem
ja Hamiltons butu tads CUKA , ka Verstappens vins jau gada kad cinijas ar Rozbergu vareja izveidot avariju .bet cinijas godigi bremzejot visus , bet n nekas neizdevas , es ticu tam kad besmadzenu Holandes radijums gan ies uz avariju tas bus neizbegami pirmaja likuma jau