Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Andretti Autosport" gatavojas pirkt "Alfa Romeo" komandu un startēt F1

Juris Grīns
Juris Grīns

"Andretti Autosport" gatavojas pirkt "Alfa Romeo" komandu un startēt F1
Foto: Alfa Romeo Racing

Amerikāņu sacīkšu vienība "Andretti Autosport" šobrīd veic pārrunas par "Formula 1" komandas "Alfa Romeo" iegādi, turklāt abas puses ir tuvu līguma parakstīšanai.

Respektablais portāls "Motorsport.com", atsaucoties uz saviem avotiem komandas iekšienē, ziņo, ka sarunas šobrīd ir noslēguma fāzē, un vienošanās par "Alfa Romeo" pārdošanu visticamāk notiks. Tiek vēstīts, ka darījums varētu tikt noslēgts jau tuvāko nedēļu laikā, lai gan šobrīd nav zināms, cik liela daļa no F1 komandas nonāks "Andretti Autosport" īpašumā. "Sauber" komandas, kas startē ar "Alfa Romeo" nosaukumu, tagadējā īpašniece, kompānija "Islero Investments" vēl arī neesot pieņēmusi galīgo lēmumu.

"Alfa Romeo" komandas vadītājs Frederiks Vasērs sīkāku informāciju nesniedz: "Es neko nevaru pateikt, jo, godīgi sakot, tas uz mani neattiecas/ Es neesmu komandas priekšsēdētājs, un šādas sarunas nenotiek ar mani, bet gan īpašniekiem. Baumu ir bijis daudz, bet par šo jautājumu jārunā ar komandas īpašniekiem."

Bijušā "Formula 1" pilota Maikla Andreti vadītā "Andretti Autosport" organizācija var lepoties ar savām komandām tādos autosacīkšu seriālos kā amerikāņu "IndyCar", "Indy Lights" un IMSA, arī "Formulā E", austrāliešu "Supercars" un "Extreme E". "Formula 1" jau ilgāku laiku bijusi Andreti redzeslokā, bet tagad īpaši piesaistījusi ar budžeta griestiem un jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, kas stāsies spēkā 2022. gadā.

Ja darījums notiks, tiek ziņots, ka par Valteri Botasa komandas biedru jau nākamgad varētu kļūt Koltons Herta, kurš ir viens no vadošajiem "IndyCar" braucējiem, bet uz 2023. gadu kandidāts esot "Indy Lights" čempions Kails Kirkvuds. "IndyCar" seriālā "Andretti Autosport" nākamgad pārstāvēs arī bijušie F1 piloti Romēns Grožāns un Aleksandrs Rosi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...