Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Ir divi iemesli, kāpēc Hamiltons noslēdza līgumu tikai uz šo gadu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Ir divi iemesli, kāpēc Hamiltons noslēdza līgumu tikai uz šo gadu"
Toto Volfs. Foto: Mercedes F1

Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons ir parakstījis jaunu līgumu ar "Mercedes" komandu tikai uz 11 mēnešiem, kas ir visai neparasti. Vienības boss Toto Volfs skaidro, kāpēc kontrakts parakstīts uz tik īsu termiņu.

2015. gadā Hamiltons ar "Mercedes" noslēdza līgumu uz trim gadiem, bet 2018. gadā to pagarināja vēl uz diviem, kamēr sarunas par darba attiecību turpināšanu uz šo gadu krietni ieilga, un tikai tagad februārī paziņots, ka brits turpinās startēt komandā arī šosezon. Daudzus izbrīna, ka jaunais līgums parakstīts tikai uz vienu sezonu.

"Šāds lēmums tika pieņemts no abām pusēm, un tam ir divi galvenie iemesli," intervijā "motorsport-magazin.com" skaidro Toto Volfs. "Pirmkārt, 2022. gadā "Formulā 1" būs pilnīgi jauni noteikumi. Otrkārt, arī budžeta griesti spēlē lielu lomu tajā, kāpēc mēs nogaidām ar sarunām par 2022. un 2023. gadu. Šogad mēs uz pārrunām tiksimies ātrāk un tad diskutēsim par nākotni."

Tika plaši baumots, ka jaunajā līgumā Hamiltons pieprasa punktu, kas viņam ļautu izvēlēties komandas biedru, proti, komanda nedrīkstētu slēgt kontraktu ar pilotu, kuru Hamiltons nevēlētos redzēt kā savu pārinieku. Tāpat tika runāts, ka Hamiltons vēlas saņemt daļu no TV naudas, kas pienākas komandai. Volfs to kategoriski noliedz.

"Runājot par īpašajiem punktiem, par ko rakstīja prese, es nezinu, no kurienes tas viss ir nācis, jo nekas no tā nav patiesība," portālam "motorsport.com" saka Volfs. "Es to lasīju, un man tas šķita interesanti, bet patiesībā nevienu sekundi mūsu sarunās netika diskutēts par īpašiem punktiem. Nekad pēdējo astoņu gadu laikā viņš kaut ko tādu nav prasījis. Arī otras baumas par TV ienākumu sadalīšanu radās no nekurienes. Tām nebija nekāda pamata. Arī kaut ko tādu mēs nekad neesam diskutējuši."

Līdz ar Hamiltona un "Mercedes" vienošanos zināmi visu "Formula 1" komandu sastāvi uz gaidāmo sezonu, kas startēs 28. martā ar posmu Bahreinā.

F1 komandu sastāvi 2021. gada sezonai

KomandaŠasija un dzinējsPiloti
Alfa Romeo Racing OrlenAlfa Romeo Racing-FerrariKimi Raikonens / Antonio Džovinaci
Scuderia AlphaTauri HondaAlphaTauri-HondaPjērs Gaslī / Juki Cunoda
Alpine F1 TeamAlpine-RenaultFernando Alonso / Estebans Okons
Aston Martin Cognizant Formula One TeamAston Martin-MercedesSebastians Fetels / Lānss Strols
Scuderia Ferrari Mission WinnowFerrariŠarls Leklērs / Karloss Sainss
Haas F1 TeamHaas-FerrariMiks Šūmahers / Ņikita Mazepins
McLaren F1 TeamMcLaren-MercedesDaniels Rikjardo / Lendo Noriss
Mercedes-AMG Petronas Formula One TeamMercedesLūiss Hamilton / Valteri Botass
Red Bull RacingRed Bull Racing-HondaMakss Verstapens / Serhio Peress
Williams RacingWilliams-MercedesDžordžs Rasels / Nikolā Latifi

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-02-09 11:23, pirms 3 gadiem
Tieši kā es rakstīju:
archdevil , 2021-02-08 17:16, vakar
comon88 rakstīja: Sensācija😂
Kāpēc tik uz vienu sezonu? Ir kāds reāls.pamatojums tam?
2022.gadā būs jaunas formulas. Kas ar jauno formulu būs, to var tikai minēt. Skaidrs, ka nevarēs atļauties visu noslīpēt līdz perfektam stāvoklim. Šķipeles cena ir ap 3mio$, netrāpīji, taisi nākošo, utt, un Mercedes, Ferrari, RedBull varēja atļauties, kamēr pārējiem bija jāiztiek ar to, kas sanāca. Ne velti Haas pamatoti bļaustijās, ka noteikumu maiņas 2014.-2020. bija tikai par labu bagātajiem, jo pārējie vienkārši nevar atļauties. Un + noteikumu maiņa padarīja apdzīšanas grūtākas.
Noteikti ir svarīgs fakts, ka Hamiltons ir vienīgais pilots F1 vēsturē, kas ir uzvarējis visās sezonās vismaz vienu gonku. Neviens neriskētu ar unikālas statistikas sabojāšanu.
p.s. Tā kā Mercedes savu komandu izpārdod, un nebrīnīšos, ka 2025. aizies no F1 kā ražotājs un palikt tikai motoru piegādātājs + FIA plāns iekļaut algu griestos arī pilotu algas, noteikti veicina, ka tiek slēgti īstermiņa līgumi.