Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Nav nekāda "Verstapena punkta", Hamiltona aizstājējs jau zināms"

Juris Grīns
Juris Grīns

Medijs: "Nav nekāda "Verstapena punkta", Hamiltona aizstājējs jau zināms"
Lūiss Hamiltons. Foto: imago / Scanpix

Pēc tam, kad Lūiss Hamiltons ir parakstījis jaunu līgumu ar "Mercedes", vairāki žurnālisti, kas labi pārzina aizkulisēs notikušo, pauduši, ka baumas par tā saukto "Verstapena punktu", ko it kā pieprasījis septiņkārtējais F1 čempions, nav patiesība. Jau šobrīd esot zināms, kurš aizvietos Hamiltonu, kad viņš savu karjeru noslēgs.

Daudz tika rakstīts, ka Hamiltona un "Mercedes" sarunas par jaunu līgumu ir ieilgušas, radot daudz baumas, arī par to, ka sportists vēlas lielāku algu un ietekmi komandā. Patiesībā pārrunas sākās tikai pirms aptuveni pusotra mēneša.

"Vispirms jāsaka, ka Hamiltonam ir 36 gadi un katrs viņa nākamais līgums var būt pēdējais," stāsta "Sky Sports F1" žurnālists Kreigs Sleiters. "Lūiss arī neslēpa, ka negrib sākt sarunas laikā, kad ekonomiskās situācijas dēļ rūpnīca var sākt pārskatīt savus plānus. Šodien varu atklāt, ka patiesībā Hamiltons un Volfs pie sarunu galda pirmo reizi apsēdās vien Ziemassvētku nedēļā, līdz ar to faktiski pārrunām veltītais laiks bija gluži normāls."

Līdzīgi kā "Mercedes" boss Toto Volfs, arī Sleiters noliedz, ka Hamiltons līgumā būtu pieprasījis "Verstapena punktu": "Pilnīgas muļķības. Nevienās no sarunām šāda tēma netika skarta."

Tāpat raksta "Motorsport.com" itāļu versijas apskatnieks Franko Nūņess, sakot, ka nevis Makss Verstapens, bet gan pavisam cits pilots ir tas, kurš aizstās Hamiltonu, ja veterāns nolems beigt karjeru.

"Nekāds "Verstapena punkts" neeksistē, tā ir tīrākā fantāzija," viņš raksta. "Hamiltonam komandā nav tādas varas, lai pieprasītu "Mercedes" dot viņam "vieglu" komandas biedru. Viss ir ļoti vienkārši. Šīs komandas nākotnes zvaigzne jau ir zināma, un tas ir Džordžs Rasels."

Kā zināms, tagadējais "Williams" pilots Rasels pērn vienā posmā jau aizvietoja Hamiltonu, parādot savas spējas uzreiz iesaistīties cīņā par uzvaru.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2021-02-10 09:16, pirms 3 gadiem
Neatceros, kurš, bet viens no medijiem jau no sākta gala minēja, ka vai tiešām kādam šķiet, ka pilots, kurš savas karjeras laikā ir startējis kopā ar trīs pasaules čempioniem (Alonso, Batons, Rosbergs) varētu pieprasīt veto tiesības aizliegt kādu parakstīt?
Nezinu, cik tur taisnība, bet runā, ka Hamiltons Mclaren laikos ir bijis iniciators idejai, ka no Brawn uz Mclaren ir jāatved PČ Batonu.
Tajā pašā laikā ticu arī idejai, ko Jānis Vanks minēja Best4Sport F1 podkāstā - Luiss ir F1 pensionārs, kurš ja arī parakstīs jaunu līgumu, visticamāk aizvadīs pēdējo sezonu. Būtu tikai saprotami, ja Hamiltons gluži vienkārši nevēlētos, lai viņa pēdējā sezonā komandā ienāk jauns un izsalcis džeks, kurš burtiski grib pārgrauzt viņam rīkli. Pensionāriem ir tendence vēlēties vecumdienas pavadīt bez ekstrēmiem izaicinājumiem