Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krievu pilots tiek pie F1 testiem "Ferrari" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu pilots tiek pie F1 testiem "Ferrari" komandā
Roberts Švarcmans. Foto: formularapida.net

Krievu autosportists Roberts Švarcmans pēc šīs sezonas beigām Abū Dabī trasē aizvadīs "Formula 1" testus leģendārās "Ferrari" komandas sastāvā, tāpat viņam tiks dota iespēja sēsties "Haas" sacīkšu mašīnā.

Švarcmans ir šī brīža vadošais krievu pilotiem mazākajās formulu kategorijās. 2019. gadā viņš kļuva par "Formula 3" čempionu, bet pēdējos divus gadus startē "Formulā 2". Jau debijas sezonā Švarcmanam izdevās uzvarēt četrās sacīkstēs un kopvērtējumā izcīnīt augsto ceturto vietu - vairāk punktu nopelnīja tikai Miks Šūmahers, Kelams Ailots un Juki Cunoda. Savukārt šogad Švarcmans uzvarējis divreiz, bet pirms noslēdzošā posma ir otrais kopvērtējumā aiz Oskara Pjastri, gan vien ar teorētiskām izredzēm kļūt par čempionu.

Švarcmans jau vairākus gadus pārstāv "Prema" komandu, kam ir cieša sadarbība ar "Ferrari" rūpnīcu, tāpat arī ietilpst "Ferrari Driver Academy" programmā. Tagad Švarcmanam būs iespēja ar šī gada modeļa mašīnu piedalīties F1 iesācēju testos, kas notiks uzreiz pēc pasaules čempionāta sezonas beigām turpat Abū Dabī trasē. Otrs "Ferrari" pilots šajos testos būs tās simulatora braucējs Antonio Fuoko.

Švarcmans šogad divreiz jau testējis "Ferrari" bolīdu, taču gan janvārī Fiorano, gan septembrī Imolā tā bija 2018. gada modeļa mašīna. Vienā no gaidāmo testu dienām sportists izmēģinās arī šī gada "Haas" formulu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...