Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs kritizē Botasu: "Maigi sakot, tas ir kaitinoši"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs kritizē Botasu: "Maigi sakot, tas ir kaitinoši"
Valteri Botasa saslīdēšana Meksikas GP startā. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs veltījis kritiku savam pilotam Valteri Botasam, kurš Meksikas "Grand Prix" startā neprata bloķēt Maksu Verstapenu, pēc tam iekļuva sadursmē ar Danielu Rikjardo, galu galā finišējot 15. vietā un neizcīnot nevienu punktu.

Botass trešo reizi sezonā startēja no pirmās pozīcijas, taču jau pirmajā līkumā iebrauca vien kā trešais, turklāt viņa formulu aizķēra Daniels Rikjardo, kā rezultātā soms saslīdēja. Pēc pitstopa veikšanas Botass arī ilgu laiku netika garām "McLaren" pilotam, kurš bija nokļuvis priekšā, beigās finišējot vien 15. vietā. Botass gan sasniedza ātrāko apli, taču, tā kā netika pirmajā desmitniekā, arī papildus punktu nesaņēma.

"Tā tam visam nevajadzēja būt," neapmierināts ir Volfs. "Mums priekšā bija divas mašīnas, bet mēs devām lērumu brīvas vietas, lai Makss tiktu tām abām priekšā. Pēc tam saslīdēšana un palikšana bez neviena punkta no Valteri puses, kamēr tā varēja būt trešā vai ceturtā vieta - tas ir kaitinoši, lai neteiktu vairāk."

Hamiltons guva otro vietu, kamēr "Red Bull" piloti Makss Verstapens un Serhio Peress ieņēma pirmo un trešo vietu. Rezultātā šobrīd Konstruktoru kausā "Red Bull-Honda" nokļuvusi vairs tikai punkta atstatumā no "Mercedes". Atlikušajos četros posmos arī šajā ieskaitē būs vērojama aizraujoša cīņa, turklāt Peress kļuvis ātrāks un jau trīs reizes pēc kārtas kāpis uz pjedestāla, kamēr Botasam tas nav izdevies jau piecās pēdējās sacīkstēs.

Volfs gan neuzskata, ka kādam no viņa pilotiem izdotos uzvarēt, ja tie startā būtu saglabājuši pirmās divas vietas.

"Ir jāapsveic "Red Bull" komanda, jo viņu ātrums bija cita līmeņa," neslēpj "Mercedes" boss. "Es nedomāju, ka mēs būtu uzvarējuši, pat, ja paliktu priekšā pirmajā līkumā, jo viņiem būtu bijis daudz izdevību apbraukt mūs, arī uz pitstopu rēķina. Runājot par Lūisu, viņš paveica maksimumu, lai nezaudētu pārāk daudz. Cīņā par Konstruktoru kausu Valteri izslīdēšana gan ir ļoti sāpīgs pavērsiens."

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...

     [+] [-]

, 2021-11-08 14:41, pirms 3 gadiem
Tas ko es teicu, daudzi eksperti par to izbrīnīti, ka Botas palaida Maksi, viņš elementāri varēja nosegt malu un neatdot galveno trajektoriju konkurentam. Pareiza rīcība būtu Botasu noņemt no startiem un dot vietu Rasellam, sliktāk nebūtu.

     [+] [-]

, 2021-11-08 14:53, pirms 3 gadiem
backtofire rakstīja: Tas ko es teicu, daudzi eksperti par to izbrīnīti, ka Botas palaida Maksi, viņš elementāri varēja nosegt malu un neatdot galveno trajektoriju konkurentam. Pareiza rīcība būtu Botasu noņemt no startiem un dot vietu Rasellam, sliktāk nebūtu.
Es ar laikam atbalstītu šādu lēmumu.

     [+] [-]

, 2021-11-08 14:53, pirms 3 gadiem
To backtofire@ Ja Botasam nebija dods uzdevums palaist priekshaa Ham, tad visu vinsh darija pareizi..Mazliet pabrauca pa kreisi lai Max nedabuu aizveeju. Diivaini man likaas ka tik atri bremzeja un ka Ham un Max aigaja ka stavosham garaam liikumaa. Nu un taa rezultaataa ari no Ric dabuja pa pakalju.

     [+] [-]

, 2021-11-08 14:54, pirms 3 gadiem
Sorry pa labi!

  +2 [+] [-]

, 2021-11-08 14:58, pirms 3 gadiem
gravitons rakstīja: To backtofire@ Ja Botasam nebija dods uzdevums palaist priekshaa Ham, tad visu vinsh darija pareizi..Mazliet pabrauca pa kreisi lai Max nedabuu aizveeju. Diivaini man likaas ka tik atri bremzeja un ka Ham un Max aigaja ka stavosham garaam liikumaa. Nu un taa rezultaataa ari no Ric dabuja pa pakalju.
Nē, Hamis speciāli bija Blakus Botasam, ja Botas nosegtu kreiso malu, Hamis segtu vidu, taču tā vietā Maksis dabūja nelielu aizvēju un izmantoja to ka nav nosegta mala. Ļoti nesaprotama rīcība no Botasa puses, visu klarjeru ļāvās kāpt sev uz galvas a tagad taisa podus ne velti viņu neuzskata par top pilotu.

  -2 [+] [-]

, 2021-11-08 16:11, pirms 3 gadiem
Daži laikam neko citu nemāk, kā tikai apriet Botasu. Tobiš vēl pats vainīgs, ka Rikjardo viņa mašīnu taranēja?!
Startā Maksis izmantoja aizvēju un bija krietni ātrāks; ja Valteri būtu sedzis ārmalu, nešaubos, ka Maksis izsprauktos starp abiem meršiem, vai, ja H. arī ietu pa kreisi, atrastu citu ceļu, lai abiem tiktu garām. Trase bija pārāk plata, lai ar 2 mašīnām visu nosegtu tā, ka trešais garām netiek.
Es personīgi esmu priecīgs, ka Botass nākamgad vairs nebrauks tā apdauzītā egoista Volfa komandā. Sačakarēti gadi, kaut gan tad, kad viņš nāca Rosberga vietā, par viņu runāja to pašu, ko tagad par Raselu vai Norisu. Viņa vienīgā kļūda bija tā, ka viņš palika Mercedes tik ilgi.

     [+] [-]

, 2021-11-08 16:35, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Es personīgi esmu priecīgs, ka Botass nākamgad vairs nebrauks tā apdauzītā egoista Volfa komandā. Sačakarēti gadi, kaut gan tad, kad viņš nāca Rosberga vietā, par viņu runāja to pašu, ko tagad par Raselu vai Norisu. Viņa vienīgā kļūda bija tā, ka viņš palika Mercedes tik ilgi.
Jau pievienojoties Mersedesam viņš tika ņemts kā Hamiltona ieročnesējs un varbūt tikai somi cerēja, ka viņš varēs pacīnīties ar komandas biedru. Nākamgad braukāsies ar Alfa Romeo pa peletona vidu, tāpēc viņa kļūda ir snieguma kritums un nepagarināts līgums no Mersedes.

     [+] [-]

, 2021-11-08 17:39, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Daži laikam neko citu nemāk, kā tikai apriet Botasu. Tobiš vēl pats vainīgs, ka Rikjardo viņa mašīnu taranēja?!
Startā Maksis izmantoja aizvēju un bija krietni ātrāks; ja Valteri būtu sedzis ārmalu, nešaubos, ka Maksis izsprauktos starp abiem meršiem, vai, ja H. arī ietu pa kreisi, atrastu citu ceļu, lai abiem tiktu garām. Trase bija pārāk plata, lai ar 2 mašīnām visu nosegtu tā, ka trešais garām netiek.
Es personīgi esmu priecīgs, ka Botass nākamgad vairs nebrauks tā apdauzītā egoista Volfa komandā. Sačakarēti gadi, kaut gan tad, kad viņš nāca Rosberga vietā, par viņu runāja to pašu, ko tagad par Raselu vai Norisu. Viņa vienīgā kļūda bija tā, ka viņš palika Mercedes tik ilgi.
Tu laikam nemaz nelasi citās valodās intervijas, bija sarunāti divi varianti kā startā rīkoties, kāds pa vidu ielīstu? Hamiltons pēc starta momentā bija blakus Botasam viņiem bija jānem pa kreisi, ņemot pa labi Makis vairs nepaspētu ieņemt labu trajektoriju un tikt garām viņu iespiestu iekšmalā un viņam būtu jābremzē krietni agrāk.

Botas varēja izbēgt no sitiena pa aizmuguri viņš par daudz sabremzējās to pat telemetrija uzrādīja un tieši tāpec, ka neieņēma kreiso malu viņam nācās "lauzt trajektoriju" ja Tu, protams, saproti ko tas nozīmē. Tā kā liela vaina avārijā ir Botasam. Tajā vietā kur tas notika, viņa ātrums bija krietni par zemu.

Tu uztraucies par slikto Volfa komandu...hm tieši to pašu dara RedBull, pie tam ja palasītu Hornera, Marko intervijas viņi to dara ar vēl divām mašīnām. Kā teica cunoda viņš pēc plāna mēģināja turēt Hamiltonu cik var (tas nav par Meksikas posmu), uz ko Marko piebilda, jā plāns bija noturēt ilgāk. Merši lai cik "labi vai slikti nebūtu" ar šādiem mēsliem gan nenodarbojās.

     [+] [-]

, 2021-11-08 17:40, pirms 3 gadiem
mx3 rakstīja: Jau pievienojoties Mersedesam viņš tika ņemts kā Hamiltona ieročnesējs un varbūt tikai somi cerēja, ka viņš varēs pacīnīties ar komandas biedru. Nākamgad braukāsies ar Alfa Romeo pa peletona vidu, tāpēc viņa kļūda ir snieguma kritums un nepagarināts līgums no Mersedes.
Tieši tā. Un Botasam nav Rosberga raksturs, kurš saņēmās un lauza situāciju komandā + nu ļoti nestabils sniegums sevišķi šogad, regulāras kļūdas.