Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Es nekad neizkāpšu no sava tēva ēnas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Es nekad neizkāpšu no sava tēva ēnas"
Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

"Formula 1" pilots Karloss Sainss uzskata, ka vēl tāls ceļš ejams, lai sasniegtu tikpat daudz, kā viņa tēvs. Tikmēr tikpat leģendāra autosportista statusu viņš pat necer iemantot.

Talantīgā F1 braucējs tēvs Karloss Sainss savā karjerā divas reizes kļuvis par pasaules čempionu rallijā, laika posmā no 1990. līdz 2004. gadam kopumā uzvarot 26 posmos, un četras reizes triumfējis Dakaras rallijā, pēdējo reizi 2020. gadā, un turpina startēt aizvien. Viņš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem rallija braucējiem, kamēr sportista dēls gājis citu ceļu un jau vairākas sezonas startē "Formulā 1".

Karloss Sainss juniors šogad aizvadīs jau septīto sezonu F1 pasaules čempionātā. Iepriekš viņš pārstāvējis "Toro Rosso", "Renault" un "McLaren" komandas, bet tagad startēs leģendārajā "Ferrari" vienībā, kurā, vismaz teorētiski, viņam vajadzētu gūt savus augstākos sasniegumus.

Jautāts, vai tagad, kad kļuvis par "Ferrari" pilotu, viņš sajutis sevi kā tēva līmeņa braucēju, 26 gadus vecais sportista atzīst: "Nē, nē. Vēl nē. Domāju, ka es nekad neizkāpšu no viņa ēnas. Viņš ir aizvadījis pilnīgi savādāku karjeru nekā es. Man vēl nav izdevies sasniegt tik daudz, lai gan tas, protams, ir mans mērķis. Pašlaik vēl esmu tālu no tā."

Sainss neslēpj, ka viņa tēvs savulaik ne vien guva daudzus panākumus, bet arī, būdams cienījama personība, spējis ietekmēt pasaules rallija čempionātu.

"Viņš bija pionieris, tolaik viņš bija īpašs pilots, kurš pasaules čempionātā ieviesa daudzas izmaiņas," saka jaunais "Ferrari" braucējs. "Lai gan šobrīd esmu daļa no "Ferrari", kas ir piepildījums vienam no maniem lielākajiem sapņiem, ja ne lielākais, mans tēvs ir divas reizes bijis pasaules čempions, četras reizes uzvarējis Dakaras rallijā un aizvadījis pilnvērtīgu karjeru. Man būs grūti viņu panākt, bet pārspēt, manuprāt, vispār neiespējami."

Izmanbtotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2020 Formula 1...