Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Šādi tiesnešu lēmumi nedrīkst turpināties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Šādi tiesnešu lēmumi nedrīkst turpināties"
Kristians Horners un Helmuts Marko. Foto: Motorsport.com

Gan "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners, gan konsultants Helmuts Marko pauduši kritiku F1 tiesnešu virzienā pēc aizvadītā posma Saūda Arābijā.

Vairākas reizes cīņas karstumā Makss Verstapens izbrauca no trases, par ko viņam tika likts atdot pozīciju Lūisam Hamiltonam, tāpat holandietis tika pie piecu sekunžu soda. Jau pēc finiša viņa laikam tika pieplusotas vēl desmit sekundes par sadursmes izraisīšanu. Tika runāts, ka Verstapens it kā tīšuprāt strauji bremzējis, kas, pēc "Red Bull" datiem, neesot taisnība.

"Pirmkārt, mēs gribam noraidīt, ka Verstapens bija veicis "bremzēšanas testu", par ko Hamiltons tiks ļoti uzvilkās," skaidro Marko. "Man reti izdodas redzēt kaut ko tik muļķīgu. Mūsu datos tajā brīdī neatklājas nekādas izmaiņas bremžu spiedienā. Hamiltons pats vienkārši pārrēķinājās. Tad mēs saņēmām sodu, bet Maksa riepas tika bojātas, tajās radās divi iegriezumi. Varam būt laimīgi, ka vispār izdevās finišēt."

Marko ir ļoti neapmierināts ar tienešu darbu: "Es ar to nevaru samierināties. Tiklīdz Makss parāda savus zobus, viņš dabū sodu, bet, ja Hamiltons izspiež viņu no trases, tas parasti nav nekas nepareizs. Tas tā nevar turpināties, tas ir nepieņemami."

Komanda vēl arī grasās iesniegt Starptautiskai Automobiļu federācijai (FIA) pierādījumus, cerot, ka sodīts tiks Hamiltons.

Arī "Red Bull" komandas boss Horners nav apmierināts ar tiesnešu darbu: "Visi lēmumi šajās sacīkstēs bija pret mums. Tāpat tas bija arī Katarā. Man riebjas to teikt, bet "Formulai 1" šajā dienā ļoti pietrūka Čārlija Vaitinga. Šajos apstākļos bija nepieciešams kāds cilvēks ar tāda līmeņa pieredzi."

Izmantotie resursi:
grandpx.news