Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass pirms uzvaru nesošā apļa aizliedzis mehāniķiem mainīt regulējumus

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass pirms uzvaru nesošā apļa aizliedzis mehāniķiem mainīt regulējumus
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Lai gan "Mercedes" komandas braucēji Valteri Botass un Lūiss Hamiltons šovakar Meksikas F1 posmā startēs no pirmās rindas, viņu boss Toto Volfs prognozē, ka zināmas priekšrocības sacīkšu sākumā varētu būt "Red Bull" braucējiem.

Sestdien Mehiko trasē "Mercedes" komanda pārsteidza ar izcīnīto dubultuzvaru, lai gan pirms tam nekas neliecināja, ka varētu izdoties pārspēt Maksu Verstapenu un Serhio Peresu.

"Šis čempionāts nebeidz mani pārsteigt," pēc kvalifikācijas atzina Volfs. "Jūs varat redzēt, cik strauji viss mainās vienu sesiju pēc otras. Ostinā mēs piektdienā dominējām, bet tad zaudējām savu ātrumu. Šeit mēs tālu atpalikām, bet tad otrajā kvalifikācijas kārtā pēkšņi atslēdzām savas mašīnas potenciālu, un viss izdevās."

Volfs uzslavēja Botasu, kuram jau otro reizi trīs posmu laikā izdevies tikt pie pirmās starta vietas: "Turcijā viņa sniegums bija neticams, un arī šis aplis. Kvalifikācijas laikā garāžā viņi mēģināja pārliecināt Valteri veikt regulējuma izmaiņas, bet viņš atbildēja, "nē, nemainām neko, nemainām". Un tad viņš devās šajā aplī. Ir ļoti baudāmi vērot tādu sniegumu."

Volfs tomēr uzskata, ka "Red Bull" komandai startā būs zināmas priekšrocības, jo no starta līnijas līdz pirmajam līkumam ir jāveic visai liels attālums, līdz ar to Verstapens un Peress varēs izmantot aizvēja priekšrocības.

"Pirms tam mēs prātojām, ko darīsim, ja startēsim no trešās un ceturtās vietas," atzīst Volfs. "Domājām, vai tas dos kādas priekšrocības, un secinājām, ka nedaudz dos. Tomēr esmu ļoti priecīgs, ka mums ir izdevies atgūt ātrumu, un es ceru, ka tas tā saglabāsies līdz sezonas beigām. Arī medijiem tas nāk par labu, vai ne?"

Sacensību sākums gaidāms plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...