Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Ja es būtu centies braukt ātrāk, vienkārši ietriektos sienā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Ja es būtu centies braukt ātrāk, vienkārši ietriektos sienā"
Valteri Botass. Foto: Twitter.com/ValtteriBottas

Aizvadītajā F1 posmā Baku vienas no sliktākajām sacīkstēm "Mercedes" pilota statusā aizvadīja Valteri Botass, gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs nespējot konkurēt cīņā par vadošajām pozīcijām un finišējot ārpus ieskaites punktiem. Sportists atzina, ka mašīna gluži vienkārši nav ļāvusi pabraukt ātrāk.

Lai gan trīs reizes šogad Botass ir kāpis uz pjedestāla, Azerbaidžānā bija redzams, ka "Mercedes" mašīnām pietrūkst ātruma. Treniņbraucienos lēni bija abi vienības piloti, kvalifikācijā Lūiss Hamiltons negaidīti spēja progresēt un sasniedza otro rezultātu, kamēr Botass palika desmitais. Sacīkstēs Hamiltons pat cīnījās par uzvaru, pirms rupjas kļūdas dēļ finišēja piecpadsmitais, bet Botass cīnījās vien otrajā desmitniekā un finišu sasniedza 12. vietā.

Jau kvalifikācijā Botass atzina, ka ātrāk pabraukt nav iespējams: "Bija gan sarkanie, gan dzeltenie karogi, viss, un man neizdevās veikt pēdējo lidojošo apli, tāpat kā daudziem. Bet arī citādi kaut kas nebija kārtībā. Ļoti trūka ātruma, un man nav izskaidrojuma, kāpēc. Zaudēju katrā līkumā. Ja es censtos braukt ātrāk, vienkārši ietriektos sienā, jo šī ir galējā robeža. Jocīgi, jo, dodoties uz šejieni, domāju, ka cīnīsimies starp līderiem. Lūiss jau bija priekšā un arī man vajadzētu būt turpat. Man nav tam izskaidrojuma. Kaut kas ir nepareizi."

Iepriekš pēdējo reizi "Mercedes" komanda bez punktiem bija palikusi 2018. gada sezonas vidū posmā Austrijā, kad izstājās abi tās piloti. Šoreiz rezultāts izskaidrojams ar citiem faktoriem.

"Mašīna bija nekāda, un, kad tas tā ir ielu trasē, pilots zaudē pārliecību," pēc sacīkstēm atzina "Mercedes" boss Toto Volfs, kurš nekādā veidā pie šāda rezultāta Botasu necentās vainot. "90 grādu līkumos mēs patiesībā bijām diezgan konkurētspējīgi, daudz pazaudējām šaurajās un tehniskajās vietās starp septīto un desmito līkumu. Varēja redzēt, ka vienā sektorā bijām turu līderiem. Taisnē mašīna bija ātrāka, bet vidējais sektors bija īsts šoks."

Botass piebilst: "Sacīkstēs klājās tāpat kā kvalifikācijā. No šīm sacīkstēm būs jāmācās, bet tajā pašā laikā tās labāk ātrāk aizmirst."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...