Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: "Mercedes" gatavojas atlaist Botasu

Juris Grīns
Juris Grīns

Laikraksts: "Mercedes" gatavojas atlaist Botasu
Toto Volfs un Valteri Botass. Foto: Facebook.com/ValtteriBottas

Britu laikraksts "The Daily Mail" vēsta, ka vadošā F1 čempionāta komanda "Mercedes" jau tuvāko nedēļu laikā gatavojas lauzt līgumu ar savu pilotu Valteri Botasu, un viņa vietā pie sacīkšu auto stūres laist Džordžu Raselu.

Lai gan pirms sezonas Botass solīja, ka šogad vairāk nekā jebkad ir gatavs cīnīties par čempiona titulu, pirmajos trīs posmos realitāte liecina par gluži pretējo. Bahreinā viņš finišēja vairāk nekā pusminūti aiz Lūisa Hamiltona un Maksa Verstapena, Imolā piedzīvoja sadursmi ar "Williams" pilotu un "Mercedes" junioru programmas braucēju Raselu, bet Portugālē uzvarēja kvalifikācijā, taču atkrita aiz Hamiltona un Verstapena, atkal finišējot trešajā vietā. Tiesa gan, Botasam esot bijušas tehniskas problēmas, kā dēļ formulai trūkusi jauda.

"Red Bull" komanda iepriekšējos gados veikusi līdzīga veida izmaiņas, 2016. gadā jau pēc pirmajiem četriem posmiem atlaižot Daņilu Kvjatu, bet pirms diviem gadiem vasaras pārtraukuma laikā atbrīvojoties no Pjēra Gaslī. Vienības šefs Kristians Horners nedomā, ka "Mercedes" vadītājs Toto Volfs ir gatavs sekot viņa piemēram.

"Valteri ir pierādījis, ka ar mašīnu var pabraukt ļoti ātri," intervijā britu medijam "The Independent" saka Horners. "Neparedzēti apstākļi gadās vienmēr, tāpēc redzēsim, kā viss atrisināsies, bet jāatceras, ka Valteri "Mercedes" labā pēdējos gados paveicis ļoti daudz. Es būtu pārsteigts, ja viņi veikti Valteri nomaiņu ar Džordžu sezonas vidū."

Arī Lūiss Hamiltons uzskata, ka Botasu nevajadzētu nomainīt: "No tā, ko esmu pieredzējis, un mūsu savstarpējām attiecībām, varu teikt, ka Valteri ir lielisks komandas biedrs, to esmu teicis vienmēr. Rezultātu un mašīnas attīstīšanas ziņā mums šobrīd ir vislabākais pilotu sastāvs. Valteri tikko izcīnīja pirmo starta vietu, un aizvadītas tikai trīs sacīkstes. Domāju, ka cilvēkiem būtu jādod viņam atelpa un jāļauj koncentrēties uz darāmo."

F1 kopvērtējums pirms 4. posma

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Lūiss HamiltonsMercedes69
2.Makss VerstapensRed Bull-Honda61
3.Lendo NorissMcLaren-Mercedes37
4.Valteri BotassMercedes32
5.Šarls LeklērsFerrari28
6.Serhio PeresRed Bull-Honda22
7.Daniels RikjardoMcLaren-Mercedes16
8.Karloss SainssFerrari14
9.Estebans OkonsAlpine-Renault8
10.Pjērs GaslīAlphaTauri-Honda7
11.Lānss StrolsAston Martin-Mercedes5
12.Fernando AlonsoAlpine-Renault5
13.Juki CunodaAlphaTauri-Honda2
VietaKomandaPunkti
1.Mercedes101
2.Red Bull-Honda83
3.McLaren-Mercedes53
4.Ferrari42
5.Alpine-Renault13
6.AlphaTauri-Honda9
7.Aston Martin-Mercedes5

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

Vai "Mercedes" veiks Botasa nomaiņu jau šīs sezonas laikā?

  • 44

  • 165


  +2 [+] [-]

, 2021-05-07 10:04, pirms 3 gadiem
Lielisks komandas biedrs Protams, jo atšķirībā no Rosberga nemaisās pa kājām. Atnāks Rasels un sāks vēl izrādīt pretestību un vajadzēs atkal iespringt. Toto būs muļķis, ja atlaidīs Botasu. Viņš ir ideāls otrais pilots komandā- palīdz komandai iegūt konstruktoru kausus un neiebilst(vismaz publiski), ka viņam nav nekādu iespēju cīnīties par titulu. Rubenss Baričello 2.

     [+] [-]

, 2021-05-07 10:41, pirms 3 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Lielisks komandas biedrs Protams, jo atšķirībā no Rosberga nemaisās pa kājām. Atnāks Rasels un sāks vēl izrādīt pretestību un vajadzēs atkal iespringt. Toto būs muļķis, ja atlaidīs Botasu. Viņš ir ideāls otrais pilots komandā- palīdz komandai iegūt konstruktoru kausus un neiebilst(vismaz publiski), ka viņam nav nekādu iespēju cīnīties par titulu. Rubenss Baričello 2.
.Kamēr Meršos būs Hamis tikmēr ne Raselam ,ne Verstapenam.netikt tajā komandā.

     [+] [-]

, 2021-05-07 10:41, pirms 3 gadiem
Ja viņi gatavotos, tad viņi to jau sen būtu izdarījuši... nu nav viņu interesēs Hamiltonam dot konkurētspējīgāku komandas biedru

     [+] [-]

, 2021-05-07 17:05, pirms 3 gadiem
Negribas ticēt, ka Toto varētu pieņemt tik stulbus lēmumus. Droši vien kārtējā preses pīle. Jo Valteri nebrauc jau tik slikti, pagājušajā posmā tehniskas problēmas neļāva viņam pacīnīties par uzvaru, posmu iepriekš visu sabojāja Rasela nepārdomātais apdzīšanas manevrs, vispār tikai 3 posmi aizvadīti... Jā, vienīgais varbūt gribētos lielāku agresivitāti trasē, bet šajā situācijā tas būtu vienkārši stulbi, lai gan Rasela faniem, protams, viss pie kājas.