Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" brīdina par smagām sekām, ko var radīt "B" komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" brīdina par smagām sekām, ko var radīt "B" komandas
Foto: Renault F1 Team

F1 vienības "Renault" vadītājs Sirils Abitebouls brīdina, ka šobrīd čempionātā aizsākusies tendence, kas var novest pie bīstamām sekām. Viņš runā par tā saucamajām "B" komandām, kas pēdējos gados, iespējams, mainījušas "Formulu 1" uz visiem laikiem.

Lai gan "Renault" izvirzījusi mērķi dažu gadu laikā iesaistīties cīņā par uzvarām, komanda nav gatava veltīt tam tik milzīgus resursus kā abas šī brīža spēcīgākās vienības. Zināms, ka "Ferrari", "Mercedes" un "Red Bull" rūpnīcu F1 nodaļās strādā ap 160 cilvēkiem, kamēr "Renault" pakļautībā darbojas tikai 120 speciālisti.

"Mēs savas darbības veicam tādā veidā, kā izlēmām to darīt," skaidro Abitebouls. "Tas, ko mēs sākumā nesapratām, ir fakts, ka kāds uzsāks šo trako bruņošanās sacensību, sevišķi "Ferrari" un "Mercedes". Mūsu mērķis bija strādāt vadošo komandu līmenī, bet tās turpināja augt gandrīz tādā pašā tempā kā mēs. Viņu skaitļi ir mežonīgi, mēs nedz varam, nedz arī vēlamies strādāt tādā apjomā."

Turklāt šobrīd visām vadošajām trim vienībām ir savas "B" komandas. "Ferrari" cieši sadarbojas ar "Haas" un "Alfa Romeo", "Mercedes" plāno arvien vairāk strādāt kopā ar "Racing Point", bet "Red Bull" komandai pieder "Toro Rosso".

"Var teikt, ka "Haas" radīja precedentu," atzīst Abitebouls. "Uzskatu, ka ir ēra, kas bija pirms "Haas" un ēra, kas ir pēc "Haas". Tas mainīja "Formulu 1", iespējams, uz visiem laikiem. Desmit komandu vietā nu ir četras vai piecas. Tā ir lieta, ko savā stratēģijā nebijām apdomājuši. Drīz vairs nebūs iespējams uzvarēt, ja tev nebūs savas "B" komandas. Lai uzveiktu "Ferrari", vispirms jāuzveic "Haas" un, jo grūtāk tas ir, jo grūtāk ir dabūt naudas balvas vai sponsorus. Es nezinu, kā apturēt šo bruņošanās sacensību, un šīs satelītkomandas ir daļa no tās. Mēs negribam būt daļa no šāda F1 čempionāta."

Tāpat viņš uzskata, ka 2021. gadā plānotā budžeta tēriņu ierobežošana līdz noteiktam līmenim, pie šāda scenārija, pat varētu vairāk kaitēt, nekā dot labumu.

"Ir tieši otrādi," Abitebouls brīdina. "Ja komandām būs mazāk naudas un citu resursu, viena komanda koncentrēsies darbam ar aerodinamiku, bet otra vairāk strādās pie šasijas. Sadarbība starp komandām līdz ar to novedīs pie fantastiskiem rezultātiem. Ja turpināsim strādāt izolēti, kā līdz šim, mums nebūs nekādu izredžu."

Jautāts par to, kādēļ par "Renault" satelītkomandu nevarētu kļūt "McLaren", kas šobrīd izmanto tās ražotos motorus, Abitebouls skaidro: "Jo mēs esam līdzvērtīgas komandas. Kurš tādā gadījumā būs karalis, kurš - vergs? Varbūt kādā brīdī mums ar "McLaren" par šo tēmu būs jāaprunājas, bet šī alianse nekad nevarēs būt tādā līmenī kā "Ferrari" un "Haas", "Mercedes" un "Racing Point" vai "Red Bull" un "Toro Rosso"."

Izmantotie resursi:
grandpx.news