Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pēc katastrofālā gada sākuma "Williams" atlaiž tehnisko direktoru

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc katastrofālā gada sākuma "Williams" atlaiž tehnisko direktoru
Pedijs Lavs. Foto: Williams F1

Pēc tam, kad "Williams" vienība nepaspēja laikus sagatavot jauno sacīkšu auto uz F1 pirmssezonas testiem, no darba atbrīvots tās līdzšinējais tehniskais direktors Pedijs Lavs.

"Williams" bija vienīgā komanda, kam uz oficiālo testu sākumu jaunais sacīkšu spēkrats vēl nebija pabeigts, līdz ar to Barselonā tas tika nogādāts ar divarpus dienu novēlošanos. Līdz ar to aizkavējās ar rezerves daļu izgatavošana un darbu testos nebija iespējams veikt pienācīgajā kvalitātē. "Williams" formulas trasē bija lēnākās un vienības pilots Roberts Kubica nesen izteicās, ka ir izdarīts ir tikai 20 procenti no visa, kas pirms F1 čempionāta pirmā posma būtu bijis jāpaveic.

"Williams" paziņojusi, ka Lavs komandu pametis personisku iemeslu dēļ, taču jau šobrīd pasaules prese vēsta, ka patiesībā tehniskais direktors ir atlaists neapmierinoši izpildīto pienākumu dēļ.

"Tā ir mulsinoša situācija, ja sacīkšu mašīnu nav iespējams atgādāt uz trasi, kad visas pārējās komandas to ir paspējušas izdarīt," atzīst "Williams" vadītāja pienākumu izpildītāja Klēra Viljamsa. "Līdz šim 40 gadu garumā vienmēr bijām paspējuši pabeigt savas mašīnas, lai laicīgi ierastos uz testiem."

Jau pērn "Williams" aizvadīja sliktāko sezonu savā garajā vēsturē, ierindojoties pēdējā vietā Konstruktoru kausā. Šogad vienībā startēs Roberts Kubica, kurš F1 sacīkstēs nav piedalījies kopš 2010. gada, kā arī debitants, pērnā gada "Formula 2" čempions Džordžs Rasels, bet ir maz ticams, ka vismaz sezonas pirmajā daļā šī komanda spēs cīnīties par punktiem.

Britu inženieris Pedijs Lavs ir atzīta personība F1 pasaulē. Pasaules čempionātā viņš strādā kopš 1987. gada un tieši "Williams" komandā sāka veidot savu karjeru. No 1993. līdz 2013. gadam Lavs strādāja "McLaren", pēdējās sezonas arī kā tehniskais direktors, bet no 2014. līdz 2017. gadam bija "Mercedes" komandas izpilddirektors. 2017. gadā viņš atgriezās "Williams", kļūstot par tehnisko direktoru.

Izmantotie resursi:
BBC - Home