Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" nākamā gada budžets - vienāds ar "Mercedes" un "Red Bull"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" nākamā gada budžets - vienāds ar "Mercedes" un "Red Bull"
Foto: Motorsport.com

Kad somu pilots Valteri Botass nākamgad uzsāks startus "Alfa Romeo" sastāvā, komanda F1 pasaules čempionātā piedalīsies jau ar maksimālo iespējamo budžetu, tāpat kā šī brīža vadošās vienības.

No nākamā gada neviena komanda, atbilstoši noteikumiem, nedrīkstēs tērēt vairāk par 121 miljonu eiro, lai gan šis skaitlis var nedaudz mainīties, atkarībā no sezonā aizvadāmo posmu daudzuma.

"Sauber" komanda, kas šobrīd F1 čempionātā startē ar "Alfa Romeo" nosaukumu, pirms vairākiem gadiem nonāca bankrota priekšā un 2016. gadā tika pārdota. Kopš tā laika ir mēģināts atjaunot komandas finansiālo stabilitāti un tiek vēstīts, ka nākamgad to beidzot būs izdevies panākt pilnībā.

Pašlaik komandas budžets esot aptuveni 25 līdz 35 miljonus eiro mazāks nekā vairumam komandu, savukārt nākamajā gadā, pateicoties jaunajiem noteikumiem, īpašnieku ieguldījumiem un sponsoriem, tā beidzot varēs aizvadīt sezonu ar maksimālo pieļaujamo budžetu.

"Līdz šim mēs bijām tālu no tēriņu griestiem, bet nākamajā gadā startēsim ar pilnu budžetu," pavēstījis "Alfa Romeo" vienības vadītājs Frederiks Vasērs.

2022. gadā, kad visas komandas startēs ar mašīnām, kas radītas pēc jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, viens no "Alfa Romeo" pilotiem būs tagadējais "Mercedes" rūpnīcas braucējs Valteri Botass, kamēr otru pilotu komanda vēl nav paziņojusi.

"Kopš pievienojos komandai, esam spēruši milzīgu soli uz priekšu - tobrīd mums bija kādi 260 darbinieki, bet tagad jau 520 vai 530," stāsta Vasērs. "Tagad mums vēl jāpiestrādā pie niansēm savā uzņēmumā, jo gribam, lai tas paliktu šādā līmenī. Mums bija pilnībā jāatjauno rūpnīca, un komandas īpašnieku ieguldījums bija ļoti svarīgs, sevišķi šajā ziņā, jo bija jāveic liels lēciens uz priekšu, ko esam izdarījuši, un tagad atlikušas vairs tikai nianses. Tomēr mēs nevaram sacīt, ka tagad viss ir pilnīgā kārtībā, jo mēs dzīvojam konkurences apstākļos, un, ja kāds pārstās attīstīties, tobrīd kļūs miris. Pat tad, ja tā ir "Meredes" vai "Red Bull" komanda, kas uzvar katru nedēļas nogali, arī tām ir jādomā, kāds būs nākamais solis. Mums pat varbūt ir vieglāk atrast jomas, kurās kaut ko uzlabot, bet jāstrādā ar tādu pašu mentalitāti kā viņiem."

Vasērs arī atzīst, ka piesaistīt Botasa interesi būtu bijis grūti, ja komanda nestartētu ar "Alfa Romeo" atbalstu: "Tas ir kaut kas milzīgs, ja runājam par motivāciju, gan attiecībā uz citiem sponsoriem, gan arī braucējiem."

Izmantotie resursi:
The Race - Motorsport coverage that cannot be...