Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Šī bija stulba, neveiksmīga kvalifikācija"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Šī bija stulba, neveiksmīga kvalifikācija"
Makss Verstapens. Foto: Red Bull Racing

F1 pasaules čempionāta līderis Makss Verstapens, kurš Azerbaidžānas posmu šodien uzsāks no trešās pozīcijas, atzinis, ka kvalifikācijā viņam vienkārši nepaveicās, kamēr pirmās starta rindas īpašnieki Šarls Leklērs un Lūiss Hamiltons par sasniegto ir pārsteigti.

"Ferrari" pilots Leklērs trešajā kvalifikācijas kārtā labāko rezultātu sasniedza pirmajā mēģinājumā, bet otros lidojošos apļus nevienam neizdevās noslēgt, jo avāriju piedzīvoja Juki Cunoda, liekot tiesnešiem cīņu apturēt.

"Manuprāt, tas bija diezgan sūdīgs aplis," atzina Šarls Leklērs. "Divos vai trīs līkumos pieļāvu kļūdas, bet tad pēdējā sektorā varēju braukt pamatīgā Lūisa aizvējā, kas nedaudz palīdzēja. Tomēr arī bez slipstrīma mēs vienalga pretendētu uz uzvaru, tāpēc šī bija laba diena. Nebiju cerējis, ka būsim tik konkurētspējīgi, un šķita, ka pirms sarkano karogu izkāršanas biju vēl ātrāks nekā iepriekšējā aplī. Sajūta ir ļoti laba, lai gan, no otras puses, šī pole izcīnīta ar sarkano karogu palīdzību, taču pirmā starta vieta ir un paliek pirmā. Sajūta mašīnā bija laba, bet domāju, ka "Mercedes" un "Red Bull" komandām ir kaut kas vairāk, sevišķi sacīkšu režīmā, to redzējām jau otrajos treniņbraucienos. Būs ļoti sarežģīti, jo šeit nav kā Monako, te ir iespējams apdzīt. Cerams, noturēsim pirmo pozīciju, bet viegli tas nebūs."

Sezonas vicelīderis Hamiltons tikmēr šodien startēs otrais, kas it kā nebūtu nekas neparasts, taču Baku ielu trasē treniņbraucienos "Mercedes" komanda acīm redzami nespēja konkurēt ar vadošajiem braucējiem. Arī pats sportists par izcīnīto otro pozīciju ir pārsteigts. Otrs komandas sportists Valteri Botass palika desmitais.

"Noteikti nebijām uz to cerējuši," saka Lūiss Hamiltons. "Šis mums ir ļoti nozīmīgs rezultāts, jo visu nedēļas nogali pirms tam bijām neticami lēni. Šajās divās dienās mašīnai veicām ļoti daudzas izmaiņas. Likt šīm riepām darboties, tas ir kaut kas traks - šis mums ir viens no pēdējā laika lielākajiem izaicinājumiem. Mašīna visu laiku bija "neapmierināta". Tā bija kā neliela katastrofa, bet šis ir liels solis uz priekšu, un pat Valteri iekļuva pirmajā desmitniekā. Tomēr sacīkšu režīmā esam ātrāki, un es nezinu, kāpēc, bet, ceru, ka spēsim palikt cīņā par vadošajām pozīcijām."

Favorīts uz pole position bija Verstapens, taču "Red Bull" pilots izšķirošo apli, tāpat kā pārējie, nespēja veikt sarkano karogu dēļ. Viņam nāksies startēt trešajam.

"Ja godīgi, šī bija stulba kvalifikācija," neslēpa Makss Verstapens. "Ir tā, kā ir, bet man ir vismaz trešā starta vieta. Mašīna ir laba, spējām atgūties no avārijas trešajā treniņā, un viss gāja gludi, bet tad notika visi tie sūdi. Trešajā kvalifikācijā mums vienkārši nepaveicās, bet ielu trasēs tādas lietas mēdz notikt. Bet, kā jau teicu, mašīna mums ir laba, tāpēc ceru, ka sacīkstēs spēsim likt riepām strādāt un gūsim vērtīgus punktus. Gribētu būt augstāk, bet vēl priekšā daudz iespēju. Kā redzējām kvalifikācijā, daudz kas var notikt. Cerēsim uz tīru startu un tad jau skatīsimies tālāk."

Kvalifikācijas oficiālais video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=sZd...

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...