Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" sola dubultot darbinieku algu, lai tie neietu strādāt "Red Bull"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" sola dubultot darbinieku algu, lai tie neietu strādāt "Red Bull"
Foto: Motorsport.com

Austriešu F1 komanda "Red Bull", kas šogad acīm redzami ir gatava pretendēt uz pirmo vietu čempionātā, pēdējā laikā noalgojusi vairākus čempionvienības "Mercedes" darbiniekus. Helmuts Marko apgalvo, ka "Mercedes" pat piesolījusi saviem speciālistiem dubultot atalgojumu, lai viņi neietu strādāt pie lielākajiem konkurentiem.

Kā zināms, no nākamā gada "Red Bull" paši rūpēsies par saviem "Honda" dzinējiem, nesaņemot Japānas autoražotāja atbalstu, tādēļ jau nodibinājusi nodaļu "Red Bull Powertrains", kurai cenšas pievilināt iespējami labāku darbaspēku. Pirms kāda laika tika parakstīts līgums ar Benu Hodgkinsonu, kurš ir viens no vadošajiem "Mercedes" inženieriem, bet tagad tiek ziņots par vēl pieciem speciālistiem, kurus "Red Bull" izdevies pievilināt no Briksvortā bāzētās "Mercedes High Performance Powertrains" nodaļas.

Hodgkinsons kļūs par "Red Bull" tehnisko direktoru, bet viņa pakļautībā no līdz šim "Mercedes" komandā strādājošajiem darbosies jaudas agregātu ražošanas direktors Stīvs Blevets, atbildīgais par jaudas agregātu elektroniku un ERS sistēmu Omids Mostadžimi, ERS sistēmas mehānikas dizaina vadītājs Pips Klods, iekšdedzes dzinēju dizaina izstrādes vadītājs Antons Maijo un iekšdedzes dzinēju operāciju grupas vadītājs Stīvs Brodijs. Šobrīd viņi ir devušies apmaksātā atvaļinājumā, bet pēc tā beigām uzsāks darbu "Red Bull" komandā. Plānots, ka tuvāko nedēļu laikā tiks nosaukts arī mehānikas sistēmu attīstības vadītāja vārds.

Marko uzskata, ka šie speciālisti pāriet uz "Red Bull" izvēlējušies, pirmkārt, entuziasma vadīti, nevis tikai domājot par lielāku algu.

"Mēs esam kaislīga sacīkšu komanda," viņš saka. "Tiem, kas vēlas pāriet uz "Red Bull" vienību, "Mercedes" piedāvā dubultot atalgojumu. Mēs to nedarām."

Jāatzīmē arī, ka "Red Bull" savu dzinēju nodaļu tikai sākusi veidot, kamēr "Mercedes" nāksies jebkurā gadījumā samazināt darbinieku skaitu, saistībā ar noteikumiem par tēriņu ierobežošanu "Formulā 1".

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2021-05-06 17:33, pirms 3 gadiem
Nu drukas kļūdas te ir dafiga, desmit gadu atpakaļ šī bija problēma, bet tagad datorā pat interneta pārlūki prot pārbaudīt kļūdas.