Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

''AlphaTauri'' reorganizē komandu un pastiprina sadarbību ar ''Red Bull''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''AlphaTauri'' reorganizē komandu un pastiprina sadarbību ar ''Red Bull''
Miks Šūmahers un Francs Tosts. Foto: Hasan Bratic/SIPA

''AlphaTauri'' F1 komandas boss Francs Tosts atzinis, ka viņa komandas formula ir "pārāk lēna", tāpēc ''Red Bull'' piederošā komanda veic izmaiņas.

Pēc ''Red Bull'' īpašnieka Dītriha Matešica nāves uzņēmumā “Red Bull” amatos stājās trīs jauni vadītāji. Viens no tiem ir bijušais futbola kluba “RB Leipzig” izpilddirektors Olivers Minclafs, kurš tagad atbild par “Red Bull” gaitām sportā.

Nesen izskanēja baumas, ka ''Red Bull'' jaunais izpilddirektors Minclafs ir tik neapmierināts ar komandas sniegumu trasē un finanšu rezultātiem, ka tā varētu tikt pārdota. Taču, lai gan vēlāk pārdošana tika izslēgta, boss Tosts atzīst, ka tagad tiek veiktas pārmaiņas.

"Tagad mums jāatrod veids, kā izkļūt no dilemmas," Francs Tosts saka Sport1. "Bet mēs esam uz pareizā ceļa. Tas ietver arī ''Red Bull'' vēja tuneļa Anglijā labāku izmantošanu. Pagājušajā nedēļā biju Milton Keinsā, lai to darītu."

Austrietis Tosts arī nesen izraisīja ažiotāžu, liekot noprast, ka viņš vairs neuzticas komandas inženieriem, jo viņi iepriekš solījuši 2023. gadā soli uz priekšu. "Jā, aerodinamikas nodaļa ir reorganizēta," turpina 67 gadus vecais speciālists. "Mēs esam atvadījušies no dažiem darbiniekiem, un tagad es no jaunajiem cilvēkiem gaidu veiktspējas pieaugumu. Pagaidām nevēlos nosaukt nevienu vārdu."

Taču citos aspektos Tosts sacīja, ka komanda pastiprina sadarbību ar ''Red Bull Racing'' un ''Red Bull Technologies'', lai gan pastāv zināmi ierobežojumi, ko nosaka normatīvie akti. "Jūs nevarat vienkārši kopēt detaļas," viņš uzstāja. "Mēs varam pieņemt tikai tās ''Red Bull'' daļas, kas ir oficiāli atļautas. Bet detaļas, kas attiecas uz veiktspēju, mums ir jāattīsta pašiem. FIA to rūpīgi uzrauga."

Runājot par braucējiem, Tosts stāsta, ka Niks de Vrīss šobrīd saņem laiku, lai atgūtu ātrumu, kamēr viņš ir apmierināts ar Juki Cunodu. Tostam bija ļoti tuvas attiecības gan ar Ralfu, gan Mihaelu Šūmaheru, taču attiecībā uz Mihaela dēlu Miku viņš pauž nožēlu, ka ''AlphaTauri'' pagaidām nav vietas.

"Labprāt būtu vēlējies ar viņu strādāt, taču viņš vienmēr bija ''Ferrari'' akadēmijas braucējs, tāpēc mūsu uzmanību nepievērsa. Taču viņš ir pelnījis vietu F-1. Piekrītu viņa tēvocim Ralfam, ka, ja viņa tēvs būtu bijis viņam blakus, Miks joprojām būtu F-1 čempionātā. Simtprocentīgi. Maikla personības dēļ viss būtu bijis citādi. Es negribu kritizēt cilvēkus ap Miku, bet viss būtu vienkārši citādāk, ja Mihaels Šūmahers būtu ticies ar komandas bosu," nobeidz Tosts.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com