Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Ja liegsiet faniem iespēju skatīties F1 posmus, tas nenāks par labu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Ja liegsiet faniem iespēju skatīties F1 posmus, tas nenāks par labu"
Lūiss Hamiltons. Foto: Facebook.com/LewisHamilton

Pasaules čempions Lūiss Hamiltons nosodījis arvien pieaugošo tendenci, kad līdzjutējiem F1 sacīkstes tiešraidēs pieejamas vien maksas kanālos. Viņš uzskata, ka tas ilgtermiņā kaitēs ne vien skatītājiem, bet arī čempionāta īpašniekiem un viņu peļņai.

No šī gada F1 tiešraides "bezmaksas" veidā nebūs pieejamas arī Hamiltona dzimtenē Lielbritānijā. Lai tās redzētu, nāksies par atsevišķu maksu abonēt TV kanālu "Sky".

"Tas pavisam noteikti nav forši," situāciju komentē "Mercedes" pilots. "Jo vairāk cilvēku apmeklē sacīkstes, jo labāka ir atmosfēra. Tieši līdzjutēji padara šo čempionātu par to, kas tas ir, līdz ar to, jo vairāk bloķēsim viņu iespējas redzēt sacensības, jo sliktāk klāsies arī mūsu biznesam un cilvēkiem, kuriem tas pieder. Tam gan nav nekāda sakara ar mani. Kad satieku fanus vai citus cilvēkus, nekad necenšos novērsties un kontaktējos ar viņiem."

Hamiltons atceras, ka pats uzaudzis, skatoties F1 posmus "BBC" kanālā, kad sacīkstes vēl bija pieejamas faktiski visiem.

"Mūsdienās viss, kas saistīts ar mājām, ir nežēlīgi dārgs - apdrošināšanas un citas lietas, par ko jāmaksā," secina sportists, kurš pats gan par algu sūdzēties nevar, jo ir vislabāk pelnošais F1 pilots. "Tam visam pa virsu vēl jāmaksā par televīzijas kanāliem un licencēm, kas ir smieklīgi. Ir ļoti žēl, ka sacīkstes vairs neskatīsies tik daudz fani, kā līdz šim."

Pirms kāda laika arī Latvijā F1 tiešraides sāka rādīt tikai maksas kanālā, bet šobrīd tās latviešu valodā vairs nav pieejamas vispār.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  -1 [+] [-]

, 2019-03-06 19:58, pirms 6 gadiem
Man viņš sāk patikt

  +1 [+] [-]

, 2019-03-06 21:34, pirms 6 gadiem
Varu piekrist, ka pēdējos gados mana attieksme pret viņu arī pamazām mainās uz pozitīvo pusi. Ko gan nevar teikt par F1 īpašniekiem. Tie sasodītie jeņķi tikai degradē F1, visupirms jau ar TV pārraižu izvarošanu un pat veselu valstu atstāšanas bez F1. Pirms kāda laika gan kaut kur bija izskanējusi info, ka velna jeņķi nav paši apmierināti un pieļauj domu pārdot F1, un ka pat Bērnijs varētu atgriezties pie stūres, tomēr pēdējā laikā nekas vairāk nav dzirdēts. Žēl...