Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rikjardo: "Peresa vietā es nelaistu Verstapenu garām"

Rikjardo: "Peresa vietā es nelaistu Verstapenu garām"
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Serhio Peress šajā nedēļas nogalē Meksikas F1 posmā varētu saskarties ar ļoti sarežģītu situāciju. Daudzi uzskata, ka savā māju posmā meksikānis ir spējīgs izcīnīt uzvaru, taču "Red Bull" vadība varētu likt atdot līderpozīciju, ja aiz viņa tobrīd brauktu komandas biedrs Makss Verstapens. Sportists atklāti to nesaka, taču liek noprast, ka komandas pavēli paklausītu.

Uzvarēt Mehiko trasē ir Peresa un viņa daudzo līdzjutēju sapnis, un šogad sportists pirmo reizi startē komandā, ar kuras mašīnu tas reāli ir sasniedzams. Ja komanda attiecīgā situācijā liktu palaist garām F1 sezonas līderi Verstapenu, fani to noteikti nesaprastu, lai gan no komandas skatpunkta tas būtu loģisks solis, ņemot vērā, cik spraigi šogad holandietis cīnās par titulu ar "Mercedes" pilotu Lūisu Hamiltonu.

"Neredzu jēgu par to runāt jau šobrīd," saka Peress. "Domāju, ka vispirms jāpaskatās, ko paveiksim sestdien, tad sapratīsim, vai tādai sarunai ar komandu vispār būtu jēga. Pagaidām nav garantijas, ka būšu attiecīgā pozīcijā. Ja tā būs, tā mums, kā komandai, būs liela problēma, bet pagaidām par to vispār neesam diskutējuši."

Citā intervijā, runājot par to pašu jautājumu, viņš piebilst: "Tas ir sarežģīti. Jāskatās, kādi apstākļi būs izveidojušies sacensību laikā. Galu galā mēs esam braucēji, kuri cīnās komandas labā, un galvenais uzsvars ir uz komandas panākumiem. Uz to jāskatās lielākā kopainā. Jāņem vērā tā brīža apstākļi. Un tā ir autosacīkšu burvība, ka lēmumi tiek pieņemti acumirklī, sekunžu laikā, pat, ja tie ir sarežģīta rakstura."

Peress ir pārliecināts, ka lai gan uzmanība pirmkārt tiek veltīta Verstapenam, kurš sacenšas par titulu, komanda labprāt gribētu, lai Meksikas "Grand Prix" uzvarētu viņš.

"Esmu diezgan pārliecināts, ka visa komanda, ikviens grib, lai es svētdien uzvaru," optimistiski saka Peress. "Redzu, ka visi ir entuziastiski noskaņoti, gan komanda, gan līdzjutēji. Šis man būs ļoti īpašs posms."

Verstapena bijušais komandas biedrs Daniels Rikjardo, kurš pašlaik startē "McLaren" komandā, tikmēr atzinis, ka Peresa vietā neklausītu komandas pavēlei atdot pozīciju, ja tobrīd būtu ceļā uz uzvaru.

"Pašlaik mana atbilde būtu "nē", es to nedarītu," saka Rikjardo. "Ja tas būtu sezonas pēdējais posms un no šādas pozīciju maiņas būtu atkarīgs, vai Verstapens izcīnīs titulu, tad tas jau būtu sarežģītāks lēmums. Bet uzvara māju trasē, tas ir kaut kas tāds, par ko mēs sapņojam kopš mazotnes. Ja tu trasē esi to nopelnījis, tad es uzskatu, ka tas būtu jāizmanto."

Kurš uzvarēs Meksikas F1 posmā?

  • 25

  • 12

  • 77

  • 15



Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta īpašnieki noslēdz miljards dolāru vērtu līgumu

F1 pasaules čempionāt noslēdzis līgumu uz desmit gadiem ar luksusa preču ražotāju apvienību LVMH, bet kontrakta vērtība tiek lēsta viena miljarda ASV dolāru (USD) apmērā.
Franko Kolapinto. Foto: Motorsport.com

Kolapinto radītās ažiotāžas iespaidā Argentīna strādā pie F1 posma rīkošanas

Pēc milzīgās ažiotāžas, ko autosportists Franko Kolapinto radījis savā dzimtenē, Argentīna uzsākusi darbu pie F1 čempionāta posma sarīkošanas.
Mihaels Šūmahers. Foto: Motorsport.com
5

Medijs: Mihaels Šūmahers apmeklējis savas meitas kāzas

Tiek ziņots, ka septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers pirmo reizi kopš piedzīvotā negadījuma izgājis sabiedrībā, apmeklējot savas meitas kāzas, kas notika Spānijā.