Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Antidopinga aģentūra sākusi izmeklēt "Haas" mašīnu "krievisko" krāsojumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Antidopinga aģentūra sākusi izmeklēt "Haas" mašīnu "krievisko" krāsojumu
Foto: Haas F1 Team

Amerikāņu komanda "Haas" pārsteidza daudzus, kad prezentēja savu jauno mašīnu, kuras krāsojumā izmantots Krievijas karoga motīvs. Ņemot vērā, ka Ņikita Mazepins nedrīkst pārstāvēt Krieviju, tostarp atklāti izmantot valsts karogu, Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) sākusi izmeklēšanu.

Ņemot vērā Krievijai piespriesto sodu saistībā ar dopinga skandālu, kurā tā atzīta par vainīgu, arī tie braucēji, kas piedalās autosporta pasaules čempionātos, ne šogad, ne arī nākamgad nedrīkstēs startēt zem savas valsts karoga. Mazepins un pārējie tāpat nedrīkst publiski izmantot vārdus "krievs" vai "Krievija", aizliegta arī nacionālo simbolu lietošana gan uz apģērba, gan ekipējuma. Līdz ar to radušās bažas, vai "Haas" komanda, izmantojot šādu krāsojumu, rīkojas likumīgi.

"Haas" vadītājs Ginters Steiners pēc prezentācijas žurnālistiem atzina, ka šāds mašīnas dizains izveidots vēl pirms februārī pieņemtā lēmuma, ka aizliegums attiecas arī uz autosporta pasaules čempionātos startējošajiem, līdz ar to noliedzot, ka šādā veidā tiek mēģināts apiet Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) situāciju komentē šādi: "Komanda ir saskaņojusi krāsojumu ar FIA. CAS lēmums neaizliedz izmantot Krievijas karoga krāsas."

Arī Krievijas Automobiļu federācija (RAF) izplatījusi paziņojumu, ka Mazepins un citi krievu sportisti FIA pasaules čempionātos drīkst izmantot Krievijas karoga krāsas, kā arī abreviatūru RAF.

"Protams, mēs nedrīkstam izmantot Krievijas karogu kā tādu, bet mēs drīkstam lietot tā krāsas uz savas mašīnas," saka "Haas" vadītājs Steiners. "Galu galā, Krievijas karogu nedrīkst izmantot sportisti, nevis komanda. Šī ir amerikāņu komanda."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-03-05 20:50, pirms 3 gadiem
Šis ir bēdīgi..

  +3 [+] [-]

, 2021-03-05 21:04, pirms 3 gadiem
Nauda, nauda, nauda...

  +2 [+] [-]

, 2021-03-05 22:54, pirms 3 gadiem
Amerikāņu komanda ar Krievijas karoga krāsām Drīz meršiem būs jāsāk startēt tajās krāsās pilnam komplektam.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-06 01:17, pirms 3 gadiem
AK-47

     [+] [-]

, 2021-03-06 07:14, pirms 3 gadiem
Vatanus vispaar no pidorussijas nevar laist aaraa,kur nu veel reklameet vinju suuda lupatu!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-06 08:03, pirms 3 gadiem
krievam maza pipelīte

     [+] [-]

, 2021-03-08 12:54, pirms 3 gadiem
Čau rusofobi! Šumahers brauks ar F1 kurš krāsots Krievijas karoga krāsās? Ko nu? 😁