Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" izdevies panākt būtisku jaudas palielinājumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" izdevies panākt būtisku jaudas palielinājumu
Foto: Renault F1 Team

"Renault" jaunie motori, ko divas F1 komandas izmantos gaidāmajā sezonā, esot krietni jaudīgāki par iepriekšējiem. Ieguvums, iespējams, ir līdz pat 50 zirgspēkiem. Tikmēr savu jauno izstrādājumu slavē arī "Honda".

"Renault" ražotos motorus šosezon izmantos tikai pati rūpnīcas komanda, kā arī "McLaren", kas sadarbību ar francūžiem uzsāka pirms 2018. gada sezonas.

"Esam spējuši atrast risinājumu līdzšinējiem trūkumiem," atzīst "Renault" komandas boss Sirils Abitebouls. "Skaitļi, ko esam ieguvuši, testējot dzinēju uz stenda, ir iepriecinoši, turklāt tie apstiprinājās arī trasē, līdz ar to ir skaidrs, ka esam veikuši progresu. Uzlabojumi vēl būs arī pirmajā posmā Melburnā un, iespējams, arī otrajās sacensībās Bahreinā. Negribu nosaukt konkrētus skaitļus, bet mūsu jauda ir palielinājusies robežās starp 20 un 50 zirgspēkiem."

Tikmēr "Red Bull" vienība šogad atteikusies no "Renault" motoriem un turpmāk sacīkstēs startēs ar "Honda" jaudas agregātiem, tāpat kā "Toro Rosso". Arī "Honda" dzinējs šogad būšot krietni jaudīgāks.

"Esam spējuši ievērojami uzlabot izturību, bet reizē arī palielināt dzinēja veiktspēju," stāsta "Honda" F1 nodaļas boss Tojoharu Tanabe. "Mūsu mērķis vienmēr ir uzvaras, lai tā būtu "Formula 1" vai kāds cits čempionāts. Mērķējam ar abām savām komandām sasniegt labākus rezultātus, nekā tās spēja uzrādīt pagājušajā gadā."

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko nesen izteicās, ka "Red Bull" vienība ātruma ziņā šobrīd ir priekšā "Mercedes" komandai.

"Esam pilnībā apmierināti," komentējot jaunā motora veiktspēju, saka Marko. "Viss darbojas tā, kā bijām cerējuši."

Izmantotie resursi:
GPFans.com - Latest Formula 1 News