Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" jaunajam modelim esot nopietnas izturības problēmas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" jaunajam modelim esot nopietnas izturības problēmas
Foto: Scuderia Ferrari

Lai gan "Ferrari" komanda pierādīja, ka šobrīd var tikt uzskatīta par favorīti pirms 2019. gada F1 sezonas, jaunajam sacīkšu spēkratam tomēr ir arī ēnas puses - galvenokārt tieši izturības ziņā.

Pat komandas vadītājs Matija Binotto, kurš savā amatā stājās nesen, atzinis, ka šī gada F1 modelis nav pietiekoši izturīgs. Ņemot vērā, ka līdz šim viņš pildīja tehniskā direktora pienākumus un labāk par jebkuru izprot tehniskās nianses, skaidrs, ka problēma ir visai zīmīga.

"Es gribētu, lai kopumā šī mašīna būtu izturīgāka," neslēpj Binotto. "Lai uzvarētu, mums jābūt spēcīgākajiem, bet šobrīd tādi vēl neesam."

Bijušais F1 pilots Marks Zūrers novērojis, ka "Ferrari" galvenās problēmas saistāmas ar pārkaršanas riskiem, turklāt ķibeles esot vairākas, līdz ar to tās novērst nebūšot vienkārši.

"Testos viņiem bija dažāda veida problēmas, un tas mani izbrīna," saka Zūrers. "Ja problēma ir viena, to var atrisināt, bet, ja tās ir dažādas, atrisināt visu ir daudz sarežģītāk. Manuprāt, viņiem ir problēmas ar mašīnas pārkaršanu. "Ferrari" aizmugurējā daļa ir ļoti šaura, līdz ar to nav daudz atveru gaisa ieplūšanai."

Tikmēr Zūrers piekrīt apgalvojumam, ka ātruma ziņā "Ferrari" šobrīd ir nedaudz priekšā "Mercedes" komandai.

"Pārsvars kļuva daudz mazāks testu otrajā nedēļā," viņš secina. "Es teiktu, ka pirmajā nedēļā pārsvars bija kāda pussekunde aplī, bet otrajā nedēļā - vairs tikai varbūt 0.2 sekundes."

Jaunā F1 sezona sāksies ar posmu 17. martā Austrālijā.

Izmantotie resursi:
grandpx.news