Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens kļuvis par pelnošāko F1 pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens kļuvis par pelnošāko F1 pilotu
Makss Verstapens. Foto: Motorsport Images

Atsaucoties uz žurnāla "Forbes" sniegto informāciju, šogad pelnošākais pilots F1 pasaules čempionātā ir titula ieguvējs Makss Verstapens. Tikai aiz viņa seko Luiss Hamiltons, bet trešo lielāko naudas summu nopelnījis Fernando Alonso.

Iepriekšējos gados dažādos pilotu algu statistikas apkopojumos pārliecinošā pirmajā vietā allaž gozējies “Mercedes” pilots Hamiltons. Pēc divām sezonām, kurās titulu nav izdevies izcīnīt, viņš vairs nav lielākās naudas saņēmējs “Formulā 1” – tagad priekšā Verstapens.

Jāņem gan vērā, ka pilotu algas ir konfidenciāla informācija un skaidri nevar zināt, vai “Forbes” sniegtie dati ir pilnībā precīzi. Tomēr aptuveno kopainu tie iezīmē pavisam noteikti.

Pēc žurnāla sniegtās informācijas, Hamiltonam gan aizvien ir lielākā pamatalga, taču viņš šogad nav saņēmis piemaksas, līdz ar to nopelnījis 55 miljonus ASV dolāru (USD). “Red Bull” pilota Vertapena alga bijusi 40 miljoni, otrā lielākā no visām, bet bonusos pēdējo divu sezonu čempions šogad saņēmis 20 miljonus, tātad nopelnījis par pieciem miljoniem vairāk nekā Hamiltons.

Lai gan Fernando Alonso šogad ne reizi nekāpa uz pjedestāla, “Alpine” viņam maksā lielu pamatalgu – 30 miljonus USD, kas sportistu ierindo trešajā vietā. Seko Serhio Peress ar 26 miljoniem, summējot kopā algu un piemaksas, kā arī Šarls Leklērs ar 23 miljoniem. Viņi šogad sacentās par vicečempiona titulu, ko pēdējā posmā Abū Dabī izcīnīja “Ferrari” braucējs Leklērs.

"Top 10" pelnošākie piloti 2022. gadā (skaitļi norādīti miljonos USD):

PilotsKomandaAlgaBonusiKopā
Makss VerstapensRed Bull402060
Luiss HamiltonsMercedes55055
Fernando AlonsoAlpine30030
Serhio PeressRed Bull101626
Šarls LeklērsFerrari121123
Sebastians FetelsAston Martin15217
Daniels RikjardoMcLaren15217
Karloss SaincsFerrari8715
Lando NorissMcLaren5611
Džordžs RaselsMercedes3710

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs